Wat is fysiotherapie?

Physiotherapeut in blauwe polo behandelt cliënt die zijn arm omhoog heeft.
Fysiotherapie is een manier om je lichaam te behandelen als je problemen hebt met bewegen. De oorzaak van deze beweegproblemen kunnen zijn: beperkingen van gewrichten, problemen met zenuwen, spieren, organen, hersenen, etc. De persoon die in dit geval je klachten behandeld is de fysiotherapeut.

Waarom ga je naar de fysiotherapeut?

De huisarts of medisch specialist verwijst je vaak door als zij constateren dat je last hebt tijdens het bewegen of last hebt van je houdings- en bewegingsapparaat (de spieren en gewrichten in je lichaam). Je kunt ook uit eigen beweging een fysiotherapeut inschakelen, want een verwijzing is niet altijd nodig. De fysiotherapeut kan je helpen je beter te laten bewegen en je pijn verlichten door middel van een specifiek op maat gemaakt behandelplan.

Wat doet een fysiotherapeut?

Onze fysiotherapeuten doen tijdens het eerste consult een uitgebreide intake, waarbij er wordt gekeken naar de mogelijke oorzaak van je pijn, bewegingsbeperking of andere lichamelijke klacht die je hebt. Als de fysiotherapeut de intake heeft gedaan gaat hij / zij een persoonlijk behandelplan maken om de klachten te verlichten en de oorzaak weg te nemen. De fysiotherapeuten bij ToThePoint Therapie staan bekend om hun nauwe samenwerking met de osteopaten, hun uitgebreide kennis over de anatomie (hyperlink naar kennisbank 🡪 wat is 🡪 anatomie (verschillende onderwerpen op deze pagina), training, triggerpoints (hyperlink naar kennisbank 🡪 wat is 🡪 triggerpoints) en hun warme en open houding richting jou als client. 

Welke klachten behandeld een fysiotherapeut?

De fysiotherapeuten van ToThePoint kunnen helpen om de klachten van je houdings- en bewegingsapparaat te verminderen. Denk aan bijvoorbeeld aan:

  • Nekpijn (hyperlink kennisbank 🡪 klachten 🡪 nekpijn)
  • Lage rugpijn (hyperlink kennisbank 🡪 klachten 🡪 lage rugpijn)
  • Schouderpijn (hyperlink kennisbank 🡪 klachten 🡪 schouderpijn)
  • Heupklachten (hyperlink kennisbank 🡪 klachten 🡪 heupklachten)
  • Spanningshoofdpijn (hyperlink kennisbank 🡪 klachten 🡪 hoofdpijn 🡪 spanningshoofdpijn)

Wat doen de fysiotherapeuten van ToThePoint bv. met rugklachten

Onze fysiotherapeuten doen allereerst een uitgebreide intake om je klachten in kaart te brengen en wat de oorzaak kan zijn. Als dit allemaal in kaart is gebracht, dan stellen zij samen met jou een persoonlijk behandelplan op en zullen zij de eerste behandeling doen. Deze behandeling kan bestaan uit: physio training (hyperlink 🡪 Behandelingen 🡪 Fysiotherapie 🡪 Physio Training), dry needling (hyperlink 🡪 Behandelingen 🡪 Fysiotherapie 🡪 Dry needling), shockwave (hyperlink 🡪 Behandelingen 🡪 Fysiotherapie 🡪 Shockwave) of bv. mobiliseren (hyperlink 🡪 Behandelingen 🡪 Fysiotherapie 🡪 Mobilisaties) van beperkte gewrichten. Daarnaast is er binnen ToThePoint Therapie een nauwe samenwerking tussen de fysiotherapeuten en de osteopaten (hyperlink 🡪 Behandelingen 🡪 Osteopathie). Binnen ToThePoint vindt je dus altijd een passende oplossing voor je rugpijn! (hyperlink kennisbank 🡪 klachten 🡪 rugpijn). Maak dus snel een afspraak! (hyperlink naar afspraak maken)

Wat is het verschil binnen ToThePoint tussen een fysiotherapeut en een oefentherapeut?

Of anders gezegd wat is het verschil tussen fysiotherapie en oefentherapie. Deze vraag wordt veel gesteld binnen ToThePoint, vooral omdat we ook beide specialisaties aanbieden. Bij ToThePoint biedt onze oefentherapeut.

Ademhalings- en ontspanningstherapie aan. Omdat we dagelijks te maken hebben met stressfactoren die onze fysieke gesteldheid kunnen beïnvloeden. Hebben we Nicky (hyperlink 🡪 introductiepagina Nicky) in ons team die samen met de fysiotherapeuten en osteopaten kijkt hoe jij middels ademhaling en ontspanning je fysieke klachten kunt reduceren.  De fysiotherapeuten focussen zich meer op verbeteren van het bewegen en waar nodig zetten zij physio training in. Maar iedereen werkt samen om jouw welzijn te bevorderen!

Wat is het verschil tussen fysiotherapie en manuele therapie?

Ook deze vraag horen we regelmatig terug in de praktijk. Waar een fysiotherapeut je begeleidt bij het verbeteren van lichamelijke functies, zal de behandeling van de manueel therapeut gericht zijn om gewrichten door middel van spieren te beheersen en de beweeglijkheid van de gewrichten te verbeteren.

Kun je met klachten direct naar een fysiotherapeut?

Ja dat kan. Plan direct online een afspraak in via onze contactpagina.

Echter is er in sommige gevallen een verwijzing nodig van een arts of huisarts. Wij verzoeken om deze verwijzing mee te nemen naar de eerste afspraak.
Vergoedingen voor fysiotherapie kunnen geregeld zijn via de basisverzekering (chronische fysiotherapie) of via jouw aanvullende verzekering. Als je niet (meer) verzekerd bent voor fysiotherapie, dan moet je zelf betalen voor de behandelingen. Klik hier voor onze tarieven.

Hoe kom je bij ToThePoint Fysiotherapie terecht?

  1. Een verwijzing van een arts of huisarts
  2. Directe toegankelijkheid fysiotherapie. Wat betekent dat je geen verwijzing nodig hebt. Je kunt dus direct contact met ons opnemen.

Vergoeding fysiotherapie

Soms wordt fysiotherapie vergoedt vanuit de basisverzekering, bij chronische aandoeningen zoals vermeld op de lijst voor chronische fysiotherapie. Daarnaast kun je ook een aanvullende verzekering afsluiten. Hier zit vaak een vergoeding in voor fysiotherapie.

Samenwerking

ToThePoint Therapie staat voor een holistische benadering van jouw klachten. Wat betekent dat er vaak samenwerking wordt gezocht met de volgende disciplines:

Bij ToThePoint Therapie kun je  terecht voor allerlei problemen; of het nu om een huilbaby of hoofdpijn gaat. Rugklachten of Bekkenpijn. De therapeuten van ToThePoint Therapie helpen je graag!