Dry Needling

Dry Needling

Zoek je naar een effectieve manier om af te rekenen met hardnekkige spierpijn? Dry needling therapie biedt uitkomst. Deze behandelmethode richt zich op het aanpakken van triggerpoints in de spieren door middel van een dunne acupunctuurnaald. Waarom is dry needling een effectieve methode en wat is het verschil tussen dry needling en acupunctuur? Lees het in dit artikel.

Wat is dry needling?

Dry needling, een techniek waarbij gebruik wordt gemaakt van een flinterdunne acupunctuurnaald. Deze behandeling biedt een snelle en langdurige oplossing voor spierspanning. In tegenstelling tot acupunctuur, waarbij naalden gericht zijn op het herstellen van de energiebalans in het lichaam, focust dry needling zich op specifieke punten in de spieren: de zogenaamde triggerpoints.

Hoe werkt dry needling?

Bij dry needling therapie wordt er met een speciale naald precies in het triggerpoint geprikt. Dit zorgt voor een korte aanspanning van de spier, gevolgd door een onmiddellijke ontspanning. Hoewel de behandeling soms als een lichte ‘kramp’ kan worden ervaren, leidt het over het algemeen tot een snelle verlichting van de spierspanning en verbetering van de bewegingsvrijheid.

Wat is het verschil tussen dry needling en acupunctuur?

Het is belangrijk om te begrijpen dat dry needling significant verschilt van acupunctuur. Waar acupunctuur meerdere naalden gebruikt en zich richt op de energiestromen in het lichaam, is dry needling meer gefocust op specifiek spierknopen. Het richt zich op de behandeling van myofasciale pijn en spierdisfuncties door direct in de triggerpoints te prikken.

Ervaringen met dry needling

Veel van onze cliënten bij ToThePoint Therapie hebben positieve ervaringen met dry needling. Het is effectief gebleken bij de behandeling van CANS-klachten en andere spiergerelateerde pijn. Onze therapeuten, gespecialiseerd in dry needling, bieden behandelingen aan die gericht zijn op het bevorderen van herstel en het verminderen van pijn.

Experts

Ons team

Ons geweldige team van professionele en toegewijde therapeuten bestaat uit een groep van gedreven mensen met een passie voor de mens, het lichaam en gezondheid. Leer ons kennen door op een van de pijlen onder de foto te drukken.

Joop Netten

Osteopaat

Frits Hitzel

Osteopaat en Trainer

Iris Conijn

Osteopaat

Maxim Tromp

Fysiotherapeut

Milou Ettekoven

Fysiotherapeut

Jeffrey van der Kaaij

Fysiotherapeut