Kinderen en osteopathie

Osteopathie voor kinderen

Bij de osteopaat zien we vaak kinderen met uiteenlopende klachten. Oorproblemen, moeilijke ontlasting en chronische verkoudheden zijn onder andere klachten waar osteopathie bij kan helpen. Kinderen van alle leeftijden kunnen in onze praktijk terecht.

Baby's

Bij de osteopaat zien we vaak baby’s met uiteenlopende klachten. Klachten die veel voorkomen zijn onder andere voorkeurshoudingen, veel of vaak spugen, afgeplatte achterhoofdjes, veel huilen, moeilijke ontlasting of bijvoorbeeld niet lekker in hun vel zitten.

Deze symptomen hebben veelal te maken met het verloop van de bevalling of hoe de zwangerschap is geweest. Deze problemen zijn vaak met een paar osteopatische behandelingen te verhelpen.

Kleuters

Oorproblemen, moeilijke ontlasting, chronische verkoudheden, onrust en slaapproblemen zien we vaak bij kleuters. Als osteopaat gaan wij op zoek naar de oorzaak en gaan daarbij verschillende systemen in het lichaam stimuleren om het lichaam te helpen zijn/haar natuurlijke herstelmechanisme te bevorderen en de klachten te doen afnemen, dan wel in het geheel te laten verdwijnen.