Volwassenen en osteopathie

Vrouw zit tegenover man in blauwe polo. Man zit achter laptop en lacht naar de vrouw in rode sportbroek en zwart sporttop

Ouder worden

Hoe ouder we worden, hoe vaker ons iets overkomt. Van werk gerelateerde aandoeningen, sportblessures, ongevallen tot ziektes, intoleranties en allergieën. Het zijn vaak niet de afzonderlijke gebeurtenissen, maar de optelsom van verschillende factoren die verantwoordelijk zijn voor het ontstaan van de klacht(en).

Ook emotionele of mentale ervaringen hebben hun weerslag op ons lichaam en kunnen zich uiten in lichamelijke klachten. Daarnaast kunnen klachten een overblijfsel zijn vanuit de kinderjaren, waar we als volwassenen nog last van kunnen hebben.

De osteopaat richt zich op de fysieke uitingen van al deze factoren. Tijdens een osteopatisch consult zetten we deze factoren op een rij en kijken we samen wat de invloed van deze factoren op het functioneren van de persoon in kwestie is.

De osteopaat overlegd vervolgens samen met jou of er overgegaan wordt tot behandeling, of dat het wellicht verstandig is om eerst de huisarts te raadplegen voordat er wordt overgegaan tot behandeling.