Physio Training

Physio training

Een fysiotherapeut als trainingsbegeleider zegt het eigenlijk al. Bij ons is het veel meer dan alleen een trainer aan je zijde tijdens een work-out. Uit wetenschappelijke onderzoeken en effectstudies blijkt dat een actieve aanpak bij bijvoorbeeld lage rugklachten in 80% tot 90% van de gevallen meer effect blijkt te hebben dan een passieve aanpak. Tevens is recidivering van de klacht vele malen lager dan met alleen rust. Onze visie op dit gebied is dan ook: ‘Wil jij van je klachten af?’ Dan zul je daar zelf ook actief mee aan de slag moeten gaan.

Flexibele trainingsmogelijkheden

voor thuis of in de gym

Wij werken samen met jou om een bijpassend behandelprogramma op te zetten. Bij ToThePoint Therapie hebben wij de mogelijkheid om gebruik te maken van een ruim opgezette oefenzaal waar de nodige apparatuur te gebruiken is. Tevens kunnen wij gebruikmaken van een mat of een bal, waardoor je de mogelijkheid hebt om eventueel thuis te trainen en geen gebruik hoeft te maken van een sportschool. Dan kun je alle nodige oefeningen doen zonder daar veel ruimte of apparatuur nodig voor te hebben.

Versterk en verbeter

Diverse trainingsdoelen met physio training

Physio training kan ervoor zorgen dat bijvoorbeeld de mobiliteit (= beweeglijkheid) verbetert wordt. Ook kun je kiezen voor spierkrachtversterking, stabiliteit, verbeteren van de conditie, uithoudingsvermogen en ga zo maar door. Dit wordt natuurlijk afgestemd op hetgeen nodig is om de klachten te reduceren.

Self Help Hero

Een tweede optie is Self Help Hero. Komt het minder goed, of niet uit om naar onze praktijk te komen. Of heb je geen aanvullende verzekering voor fysiotherapie? Wij bieden je de mogelijkheid om een trainingsschema op maat te maken via Self Help Hero. Zo kan jij zelfstandig op afstand aan de slag.