Sport en osteopathie

Sport en osteopathie

Osteopathie is een zeer geschikte manier om blessures die herhaaldelijk terugkeren te behandelen.

Osteopathie zoekt op andere vlakken naar de oorzaak van een blessure dan de fysiotherapeut of manueel therapeut. Osteopathie kan dus een hele goede aanvulling zijn op weg naar herstel.

 

Alles wat je nodig hebt onder één dak

Bij ToThePoint Therapie werken we samen met fysiotherapeuten en manueel therapeuten, die letterlijk een deur verderop zitten. De combinatie van een osteopatisch consult en een training bij ToThePoint Therapie blijkt een zeer succesvolle formule.

Doordat de osteopaat het hele lichaam nakijkt op letsels die van belang kunnen zijn, en relaties weet te leggen tussen functioneren van o.a. het zenuwstelsel, de organen en het hormonaal systeem, kan vaak de reden van het uitblijven van herstel worden achterhaald. Aan de hand van deze gegevens stellen wij een behandelplan op.

Preventie

De osteopathie heeft een unieke kijk op het ontstaan van blessures en klachten. Vaak zijn deze blessures of klachten een optelsom van factoren. De osteopaat onderzoekt het lichaam en kan merken aan aanpassingen van het lichaam of er zich klachten aan het ontwikkelen zijn.

Het is een verstandige keuze om risicofactoren preventief te behandelen, zodat klachten en blessures voorkomen kunnen worden.

Sport

Alle factoren die op iemand inwerken, zien we als een belasting. Is de belastbaarheid groot genoeg, dan leidt dit doorgaans niet tot klachten. Sporten is ook een belasting, maar tegelijkertijd ook een manier om de belastbaarheid te vergroten. Regelmatig komt het voor dat de belasting net iets meer is dan iemand aankan. Dit kan veroorzaakt worden door een daling van de belastbaarheid, of door een verhoging van de belasting.

De osteopaat kan de belastbaarheid op ieder niveau optimaliseren en letsels die van invloed zijn op de blessure behandelen.

Herstellen

Dankzij de unieke kijk op het ontstaan van blessures en klachten in combinatie met de kennis van de samenhang tussen het zenuwstelsel, de organen en het hormonaal systeem, is de osteopaat bij uitstek geschikt om blessures te voorkomen en te helpen herstellen.