Van maandag tot en met vrijdag tussen 09:00 en 13:00 telefonisch bereikbaar, afspraken kunnen snel online worden gemaakt

Repetitive Strain Injury [RSI] – ook wel CANS genoemd

RSI/CANS schouderklachten

RSI klachten en CANS klachten, er wordt veel over geschreven tegenwoordig… Veel van de mensen die te maken hebben met RSI klachten en CANS klachten, hebben ook te maken met schouderklachten. Zijn uw schouderklachten veroorzaakt door RSI en komt u bij een reguliere fysiotherapeut? Dan wordt vaak het symptoom behandeld en niet de oorzaak. Wij doen dit anders: we gaan op zoek naar de oorzaak en begeleiden u het gehele traject van A tot Z.

Het is van belang dat de therapeut zich dus niet focust op de schouderpijn, maar op de oorzaak van deze schouderpijn. Het is van essentieel belang dat er gekeken wordt naar de oorzaak om uiteindelijk de meest passende RSI behandeling en CANS behandeling te creëren.

RSI/CANS schouderklachten zijn:

RSI behandeling

In de meeste gevallen worden schouderklachten veroorzaakt door inklemming en daardoor irritatie van de slijmbeurs en de pezen rondom het schoudergewricht.

Om precies te zijn: tussen schouderkop en schouderdak. Met als gevolg, pijnlijk en ontstoken schouderspieren i.c.m. een slijmbeursontsteking.

Afknelling (impingement) vindt plaats bij bepaalde houdingen en bewegingen waardoor de ruimte tussen schouderdak en schouderkop kleiner wordt. Dit resulteert in een zeurende en verlammende schouderpijn, waardoor je beweeglijkheid en functie afneemt.

Muisarm behandeling

De schouderpijn komt met name voor als je met je armen veel voor je romp werkt. Dit is bijvoorbeeld het geval tijdens beeldschermwerk. Dit noemen ze ook wel een muisarm. De kans op afknelling neemt toe wanneer:

  • De stoel te laag is of het bureau te hoog.
  • De armen niet steunen maar ‘zweven’ boven het toetsenbord/bureau.
    • Vooral tijdens een hoog werktempo leidt dit tot een verhoogde spierspanning.

Deze stand van de armen in combinatie met een ingezakte houding zorgt ervoor dat de armen relatief verder van de romp af komen te staan, waardoor de druk in de schouders toeneemt. Hoe dichterbij je de ellebogen bij je romp houdt, hoe minder snel je schouderklachten zult ontwikkelen. Dit zijn dus een aantal goede tips om een muisarm te voorkomen.

RSI klachten en CANS klachten

De schouderklachten (RSI & CANS) treden dus het meest op tijdens een beweging of houding waarbij de arm zijwaarts voor het lichaam omhoog wordt gebracht, waarbij de ellebogen hoger zijn dan de onderarmen

Naast bovenstaande genoemde belastende bewegingen en houdingen worden schouderklachten in de hand gewerkt of verergerd door; een beperkt beweeglijke nek, bovenrug of schoudergewricht. Een passieve houding of juist een instabiel of te soepel schoudergewricht.

Deze RSI/CANS symptomen zijn enorm vervelend en kunnen u remmen in het dagelijks leven.

Boek een intake [gratis]

De oorzaak van de schouderpijn moet achterhaald worden en vaak ligt dit in de werkhouding. Tijdens de anamnese en het lichamelijk onderzoek zal hier dan ook uitgebreid aandacht aan worden besteed. Daarnaast kunt u denken aan therapie in de vormen van spierversterkende oefeningen en technieken om de overspannen spieren te ontspannen om zo de schouderklachten en RSI/CANS klachten te doen verminderen.

Maak vandaag nog een afspraak om de klachten zo snel mogelijk te verhelpen.

Afspraak maken

Behandelvorm
Locatie
Locatie
Locatie
Locatie