Frits Hitzel

Osteopaat en Trainer

Over Frits Hitzel

Ik ben Frits, een bevlogen therapeut met passie voor bewegen. Respectvol, integer en altijd zeer energiek.

Connectie met mensen
Na een aantal studies die te beleidsmatig en theoretisch waren, ben ik er na een periode bij defensie achter gekomen dat ik graag actief bezig ben. Blessures en het menselijk lichaam kunnen mij mateloos fascineren. Ik kreeg de kans om een dagje mee te lopen met een fysiotherapeut en ik was meteen verkocht. Voor mij is de combinatie om met m’n handen te werken, maar ook met mensen en het lijf bezig te zijn ideaal.

Fysiotherapie
Na wat jaren in loondienst te hebben gewerkt  als fysiotherapeut groeide de ambitie om samen met Joop Netten voor onszelf te beginnen. Langzaam maar gestaag groeide ToThePoint uit tot een fenomeen in de regio.

Waar ik moeite mee had
Ik heb me altijd verbaasd over het feit dat mensen lang met pijn door blijven lopen of het gevoel hebben dat pijn bij het leven hoort. Ik zag dat ze vaak zelf een verklaring gaven waarom het niet weg ging of hun omgeving gaf aan er maar mee te leren leven. Ik ben ervan overtuigd dat dit niet zo hoeft te zijn.

Meer dan alleen de spieren en gewrichten
Na jaren enkel de klacht te behandelen, had ik het gevoel dat ik verder moest kijken naar de oorzaak van de klacht. Ik wilde meer kunnen betekenen voor de persoon die al jarenlang last heeft van rugklachten zonder duidelijke oorzaak. Of een vrouw die na haar zwangerschap bekkenklachten en hoofdpijn heeft ontwikkeld.

In de osteopathie vond ik wat ik zocht; Ik ga nu op zoek naar de onderliggende oorzaak van de klacht, zodat ik deze kan aanpakken. Hierdoor kan ik mijn cliënten nog veel beter helpen.

Heb jij ook het gevoel dat je beter begeleid kan worden? Ik ontvang je graag in onze praktijk.