Sporten met een hielspoor? Zo blijf je actief!

Voel je een irritante pijn aan je hiel tijdens het sporten? Je bent mogelijk niet de enige die last heeft van hielspoor.

Na wat onderzoek lijkt hielspoor de boosdoener te zijn. Maar moet je nu stoppen met sporten, de intensiteit verminderen, of zelfs overstappen op een andere sport? Je hoeft je sportieve leven niet op pauze te zetten! Met aanpassingen in je trainingsintensiteit en de juiste voorbereidingen kun je mogelijk toch actief blijven zonder de pijn te verergeren.

Pas de trainingsintentiteit aan

Begin met een goede warming-up, focus op het rekken van de kuiten, en vermijd explosieve bewegingen. Door de training geleidelijk op te bouwen en je loopafstanden te verkorten, help je je lichaam zich aan te passen zonder verdere schade.

Kies de juiste ondergrond en schoeisel

Een zachte ondergrond, zoals een bos of strand, kan schokken beter absorberen dan harde oppervlakken zoals asfalt. Ook is het essentieel om schoenen te dragen die nog goed dempen. Een gespecialiseerde hardloopwinkel kan je hierin het beste adviseren.

Overweeg je opties afhankelijk van de oorzaak

Als de pijn veroorzaakt wordt door dun vetweefsel onder je voet, kunnen voorzichtige wandelingen op blote voeten soms juist bevorderlijk zijn. Echter, bij een ontsteking van de peesplaat is het dragen van slippers binnenshuis aan te raden om verdere schade te voorkomen.

Heb je na het lezen van deze tips nog vragen of heb je behoefte aan persoonlijk advies? Neem contact op met een van onze therapeuten voor een consult en laat ons je helpen met een gepersonaliseerd herstelplan!