Van maandag tot en met vrijdag tussen 09:00 en 13:00 telefonisch bereikbaar, afspraken kunnen snel online worden gemaakt

Verzwikte enkel

Heeft u last van een verzwikte enkel of bent u benieuwd naar een behandeling voor een verzwikte enkel? In dit blogartikel wordt het antwoord gegeven op die vraag.

Wat is een verzwikte enkel?

Een verzwikte enkel wordt ook wel een verstuikte enkel of een verzwikte voet genoemd. U kan uw voet verzwikken als de voet een onverwachte beweging maakt. Uw voet klapt dan als het ware om. Dit kan zowel naar binnen als naar buiten. Als de enkel verzwikt is, zijn de enkelbanden uitgerekt. Soms zitten hierbij in de enkelbanden kleine scheurtjes. In het ergste geval zijn ze helemaal doorgescheurd.

Klachten bij een verzwikte enkel

Als u uw voet verzwikt kunt u last hebben van de volgende klachten. In het begin doet een verzwikte enkel vaak zo’n zeer dat u er niet op kan lopen. Na een paar minuten zakt deze scherpe pijn en kunt u heel voorzichtig weer wat gewicht op de enkel zetten. Dit zal nog steeds wel pijn doen. Na de omklapping zal de enkel snel dik worden. Dit gaat vaak gepaard met een blauwe plek. Na een paar dagen zal de enkel minder dik worden en zal de blauwe plek naar beneden zakken.

verzwikte enkel

Verzwikte enkel behandeling

In principe zou een verzwikte enkel uit zichzelf moeten helen. Na twee weken zou u meer gewoon moeten kunnen lopen en fietsen en na 4 tot 6 weken zou u moeten kunnen sporten. Helaas geldt niet voor iedereen dat de blessure uit zichzelf geneest. Langs een fysiotherapeut voor een verzwikte enkel behandeling is nodig als de klachten blijven aanhouden. Of als u de verzwikte voet niet hetzelfde kan belasten als voor de blessure. Bij ToThePoint Therapie staat luisteren centraal.

Een behandelplan op maat

We luisteren niet alleen naar uw klachten maar willen ook graag weten hoe uw enkel functioneerde voor de blessure. Bovenal bespreken we het verwachte herstel en focussen ons op wat u wilt bereiken in de mobiliteit van uw enkel. We maken hierbij een behandelplan op maat.

ToThePoint Therapie

ToThePoint Therapie biedt de juiste verzwikte enkel behandeling. Maak online een afspraak of bel naar 088-182 55 19 voor meer informatie. Onze therapeuten staan klaar om u te begeleiden naar een pijnvrij leven.

Afspraak maken

Behandelvorm
Locatie
Locatie
Locatie
Locatie