Yoga & breathwork

Yoga & breathwork

Bij ToThePoint Training combineren we Yoga en ontspanningstherapie als een holistische benadering van lichamelijke en geestelijke gezondheid. Wij noemen dit ‘Yoga and breathwork’.

Yoga

Je beoefent tijdens yoga houdingen die je lijf en geest versterken en krachtig maken, met daarnaast rustige, verdiepende houdingen die je geest en lijf ruimer maken, kalmeren en openen.

Bij regelmatige beoefening kan yoga helpen bij het verbeteren van flexibiliteit, kracht, balans en uithoudingsvermogen. Bovendien kan het stress verminderen, de concentratie verbeteren en een gevoel van innerlijke rust bevorderen.

Ontspanningstherapie

Ontspanningstherapie omvat verschillende technieken en benaderingen om fysieke, mentale en emotionele spanning te verminderen. Dit kan onder andere progressieve spierontspanning, ademhalingstechnieken, geleide visualisatie, mindfulness en meditatie omvatten. Het doel is om het lichaam en de geest in een staat van diepe ontspanning te brengen, wat kan leiden tot verbeterde slaapkwaliteit, verminderde angst en stress en algemeen welzijn.

De krachtige combinatie

Bij het combineren van yoga en ontspanningstherapie, creëert dit een krachtige synergie. Yoga biedt een fysieke en energetische benadering, terwijl ontspanningstechnieken de nadruk leggen op het kalmeren van de geest en het verminderen van spanning in het lichaam. Door deze twee disciplines te combineren kan het helpen bij het verminderen van angst, het verbeteren van slaapproblemen, het verlichten van spierspanning en het bevorderen van een algeheel gevoel van welzijn.

Al met al kunnen yoga en ontspanningstherapie waardevolle tools zijn voor het bevorderen van fysieke en geestelijke gezondheid.

Train met de beste

Trainers

Frits Hitzel

Osteopaat en Trainer