Van maandag tot en met vrijdag tussen 09:00 en 13:00 telefonisch bereikbaar, afspraken kunnen snel online worden gemaakt

Stress

Stress is spanning, meestal door een bepaalde aanleiding.
Onze energiebehoefte wordt hoger en ons energieniveau past zich daar op aan. Dit uit zich onder andere in actiever gedrag. Een moment van acute stress is gezond. Mits er voldoende controle over de stress verhogende situatie is. Stress is gezond, zolang de eisen die worden gesteld, of die iemand zichzelf stelt niet hoger zijn dan wat die persoon aan kan.

Kortdurende stress kan als normaal gezien worden. Het halen van een deadline, net een vervelend gesprek hebben gehad met uw leidinggevende of het rennen om de trein te halen.

Langdurige stress kan leiden tot verschillende psychische en lichamelijke klachten. Dit zijn de zogenaamde stressklachten.

Wanneer stress overgaat op overspanning is moeilijk aan te geven. De overgang is verbonden aan het beperkt functioneren. De periode tussen aanvang van de herkenbare stress-veroorzakende situatie en de ontstane functioneringsproblemen is relatief kort (tot ongeveer 12 weken).

Bij ToThePoint kunnen wij u helpen met het lichamelijke aspect van stress en burn-out gerelateerde klachten. Kampt u door de stress bv. met nek- schouderpijn of met een stijve onderrug? D.m.v. verschillende behandeltechnieken helpen wij u de spieren te ontspannen en de gewrichten beweeglijker te maken. Wij kunnen u ook helpen met het krijgen van inzicht in uw gedrag. Start bv. met het bijhouden van een dagboek, hierdoor kunt u structuur aanbrengen in uw dag. En wellicht wat rustmomenten inbouwen.

Afspraak maken

Behandelvorm
Locatie
Locatie
Locatie
Locatie