Shockwave

Weet u wat shockwave therapie is?

U heeft er vast wel eens over gehoord : ‘Shockwave therapie’. De therapeuten van To the Point zijn de specialisten op het gebied van deze behandelmethode. Maar wat is ‘Shockwave therapie’ nu eigenlijk? En waar zijn wij dus in gespecialiseerd? De term ‘shockwave’ verwijst naar mechanische schokgolfpulsen die als een golf uitdeinen in bijvoorbeeld water, lucht of in een vaste stof. Het gaat om hoorbare (energetische) geluidsgolven die voorkomen in de atmosfeer bij explosieve gebeurtenissen. Denk maar eens aan aardbevingen, of als vliegtuigen door de geluidsbarrière breken.

Wanneer het gaat om de toepassing in het vakgebied van de fysiotherapie is shockwave therapie is dé oplossing voor pijn. De moderne en zeer doeltreffende behandelmethode is wetenschappelijk bewezen effectief bij pees-, spier- en gewrichtspijn. Shockwaves versnellen het genezingsproces door de zelf genezende eigenschappen van het lichaam te stimuleren. Ze stimuleren de stofwisseling en verbeteren de bloedcirculatie. Ziek weefsel herstelt zich en geneest.

Shockwave therapie in de praktijk:

Nadat wij samen met u de pijn zone hebben gelokaliseerd, brengen we een geleidende gel op de huid. Vervolgens dient uw therapeut shockwaves toe door het behandelpistool in ronddraaiende bewegingen over de pijn zone te bewegen. Direct na de behandeling ontstaat een langdurige en aanhoudende pijnvermindering en verbetering van de beweeglijkheid.

De kenmerken van shockwave therapie op een rij:

  • een uitwendig goed te verdragen therapie zonder medicijnen, anesthesie of operatie
  • een korte behandelduur
  • bewezen snel en effectief behandelresultaat
  • bewezen effect bij chronische klachten
  • een oorzakelijke behandeling in plaats van symptoombestrijding
  • minimale bijwerkingen (roodheid, lichte zwelling)
  • Direct na de behandeling ontstaat een langdurige en aanhoudende pijnvermindering en verbetering van de beweeglijkheid

Shockwave therapie is de juiste behandelmethode bij:

Shockwave therapie voorbereiding

  • U mag op de dag van de behandeling gewoon eten en drinken.
  • Bloedverdunnende medicijnen mag u gebruiken zoals gewoonlijk.
  • De ‘tikken’ die u tegen uw schouder of ander lichaamsdeel krijgt zijn goed voelbaar. U wordt niet verdoofd voor de behandeling. Het is niet noodzakelijk dat u van tevoren een pijnstiller inneemt.

Nog meer weten over deze behandelmethode? Bij onze fysio in Tiel werken de beste specialisten, dus schroom niet en stel uw vragen!