Van maandag tot en met vrijdag tussen 09:00 en 13:00 telefonisch bereikbaar, afspraken kunnen snel online worden gemaakt

Pijnbestrijden met Shockwave? Pas als het nodig is!

“We grijpen natuurlijk nooit direct naar de stevigste methode. Het behandelen van peesproblemen vereist een evenwichtige aanpak. Met een zorgvuldige ‘intake’ waar we ruim de tijd voor nemen, zoeken we vanaf de actuele pijnplek ook naar mogelijke oorzaken elders. De pijn van nu komt vaak door compenserend bewegen om pijn ergens anders te vermijden. En die eerdere blessure moet juist ook verholpen worden. Een shockwave-behandeling i.c.m. manuele verrichtingen kan de oplossing zijn.”

“Bijvoorbeeld: wanneer een peesgeblesseerd raakt, komt er een pijnsignaal. Daarom ga je de pees ontzien. Als je lang genoeg de pijnsignalen negeert dan word je klacht chronisch. Het lichaam neemt aan dat de huidige situatie normaal is. Met als gevolg disfunctie en verlies van belastbaarheid in de bijbehorende lichaamsregio.”

In spieren en pezen worden bij iedere beweging stofjes afgescheiden die zorgen voor het samentrekken en weer ontspannen. Bij iedere beweging gaan er ook cellen dood. In het natuurlijke proces, met een goede doorbloeding, worden de uitgewerkte signaalstofjes en de dode cellen, tijdens de herstelperiode van de spier/pees, afgevoerd en vormt het lichaam weer nieuwe cellen. De spier/pees is weer als nieuw.

“Maar in het voorbeeld heeft dat herstel niet plaatsgevonden. Het lichaam geeft ook geen ‘herstelsignalen’ meer. Door middel van Shockwave therapie, geven we de geblesseerde pees een stevig signaal. Om het lichaam te laten ‘her-ontdekken’ dat er nog herstelwerk moeten worden verricht. Doorgaans reageert de pees al na enkele behandelingen. En dan verdwijnen ook de pijnklachten. Vervolgens gaan we de belastbaarheid van de gehele lichaamsregio waar de blessure zich bevindt met u opbouwen.”

Afspraak maken

Behandelvorm
Locatie
Locatie
Locatie
Locatie