Van maandag tot en met vrijdag tussen 09:00 en 13:00 telefonisch bereikbaar, afspraken kunnen snel online worden gemaakt

Pijn onderarm

Heeft u last van een tenniselleboog (tennisarm)?

Even een stoel verschuiven, een kopje koffie oppakken of stofzuigen. We doen het dagelijks, maar wat als we voor deze simpele bewegingen geen kracht meer hebben en pijn voelen? Een pijn die vanuit van de zijkant van de elleboog uitstraalt naar de bovenarm, pols en hand?  Dan is er sprake van een tenniselleboog, beter bekend als een tennisarm.

Het is overigens een wat gekke naam, tennisarm. Al kan het een gevolg zijn van het beoefenen van de sport tennis. Maar er zijn, naast overigens alle racketsporten, nog veel meer oorzaken te vinden.

Overbelasting is in de meeste gevallen de oorzaak van de pijnklachten. Een bepaalde beweging, bijvoorbeeld typen, wordt gedurende een langere periode op een verkeerde wijze gedaan. Naast pijn bij beweging, is ochtendstijfheid ook een typische klacht van een tennisarm.

Typisch tennisarm

Iedereen kan een tennisarm (tenniselleboog) krijgen. Vaak wordt iemand overvallen door de hevige pijn. Toch ontstaat pijn aan de elleboog niet van de ene op de andere dag. Veel mensen schenken echter weinig aandacht aan de eerste tekenen van pijn in de arm. Een tennisarm begint namelijk met het gevoel van spierpijn, die zich geleidelijk opbouwt. Uiteindelijk straalt de pijn uit naar de onderarm en kan deze in het ergste geval niet meer functioneren.

Bij een tennisarm is de buitenste elleboogknobbel geïrriteerd en is er een ontsteking in de aanhechting van de elleboogspier aan het elleboogbot ontstaan. De pijn is het gevolg van een beschadiging, of verschillende kleine beschadigingen, aan één of meer pezen. Deze beschadiging kan een kleine scheur in de pees veroorzaken en een ontsteking, waardoor een litteken op de pees kan ontstaan.

De diagnose is gesteld. En dan?

Stap één is duidelijkheid krijgen over oorzaak van de klacht, om vanuit daar de juiste behandelmogelijkheid vorm te geven. De fysiotherapeuten van ‘To the Point’ werken vanuit een holistische visie en zullen dit principe als vertrekpunt nemen.

De genezing van een tennisarm komt vanzelf door veel rust te nemen. Dat levert echter geen oplossing op voor de lange termijn. Daar komt de fysiotherapeut om de hoek kijken. Door middel van massage bijvoorbeeld. Maar er zijn meer effectieve behandeltechnieken om toekomstige klachten te voorkomen. Er is dan ook geen standaardbehandeling beschikbaar, elk behandeltraject wordt afgestemd op de specifieke klacht en de persoon. Immers, niemand is hetzelfde.

Weg met die pijn!

Op basis van een uitvoerige intake kiezen we de meest passende vorm van behandeling. Dankzij de integratie van onze behandeltechnieken met een gestructureerd spierversterkend oefenprogramma zal de pijn in de elleboog aanzienlijk minder worden en in de loop van de tijd in het geheel verdwijnen. En daar gaat het uiteindelijk om.

Afspraak maken

Behandelvorm
Locatie
Locatie
Locatie
Locatie