Van maandag tot en met vrijdag tussen 09:00 en 13:00 telefonisch bereikbaar, afspraken kunnen snel online worden gemaakt

Pijn die blijft na een operatie

Heeft u blijvende pijn na een operatie?

De operatie is geslaagd. U bent ondertussen al enige tijd uit het ziekenhuis, maar de pijn is nooit helemaal verdwenen. Onbehandelde pijn na een operatie is voor patiënten een hardnekkig probleem, wat de aandacht verdiend. De blijvende pijn kan voor komen bij procedures zoals het plaatsen van; een nieuwe heup of knie, het zetten van een fractuur, het weghalen van een hernia en operaties aan slijmbeursontstekingen of meniscussen.

muisarm

Typisch blijvende pijn na een operatie

U heeft uw lichaam de tijd en rust gegeven na een operatie om te herstellen. Het gaat al een stuk beter, want u heeft de adviezen van de dokter opgevolgd om de eerste zes weken rustig aan te doen. Waarschijnlijk heeft u ook fysiotherapie ontvangen om thuis snel aan de slag te kunnen.

Ondertussen is de pijnmedicatie afgebouwd maar de pijn blijft bestaan. De pijn is vaak diffuus / zeurderig van aard en lastig te omschrijven. U merkt dat de belastbaarheid en de beweeglijkheid nog niet is zoals het was. De dagen dat u wat minder doet gaan u gemakkelijker af dan de drukke dagen.

Dagelijkse bezigheden zoals stofzuigen, boodschappen doen, tillen, fietsen en wandelen leveren nog steeds klachten op. Eigenlijk bent u nog niet helemaal tevreden. Hier wilt u natuurlijk van af!

De diagnose en vervolg

50% van de mensen blijft zes maanden na de operatie pijn houden. Hierdoor ontstaat een aangepast beweegpatroon wat tot verergering van klachten of verdere klachten kan leiden. Dit leidt uiteindelijk tot een neerwaartse spiraal die wij graag willen doorbreken. ToThePoint werkt vanuit een holistische visie om de oorzaak van de blijvende pijn te vinden.

Een kleine opsomming van de redenen hiervoor kunnen onder andere: stress, overbelasting, een aangepast beweegpatroon of een verminderde belastbaarheid zijn. Aan ons de taak, om na een uitvoerige intake, uit te zoeken wat de oorzaak hiervan is en een gepaste behandelstrategie hiervoor op te stellen.

Waarom een behandeling bij ToThePoint in Tiel & Zaltbommel?

Pijn na een operatie behandelen wij o.a. met:

Afspraak maken

Behandelvorm
Locatie
Locatie
Locatie
Locatie