Van maandag tot en met vrijdag tussen 09:00 en 13:00 telefonisch bereikbaar, afspraken kunnen snel online worden gemaakt

Pijn aan onderkant voet

Heeft u pijn aan de onderkant van uw voet? Een stekende, drukkende of zeurende pijn onder uw voet is wat u voelt. U staat op en het voelt alsof er die nacht messen onder uw voet zijn gezet. Gelukkig wordt de pijn minder naar mate u actiever wordt gedurende de dag. Echter, helemaal verdwijnen doet het nooit. Dit klinkt als hielspoor, een verkalking van de peesplaat aan het hielbeen die soms een ontsteking onder de hiel veroorzaakt.

Hielspoor: typische symptomen

Typische symptomen van een hielspoor zijn pijn onder de hiel bij lang staan of lopen. Of juist pijn onder de voet na lang stilzitten. Maar de onderkant van de voet kan ook stijf of gespannen aanvoelen, net als de achillespees. Hielpijn bij autorijden is tevens zo’n typisch symptoom van deze aandoening. In principe kan iedereen last krijgen van een hielspoor. Bepaalde groepen lopen echter meer risico dan andere. Hielspoor komt relatief vaker voor bij ouderen, vrouwen, fanatieke sporters en mensen met een staand beroep. In het algemeen voelt bij hielspoor vaak de onderkant van de hiel wat beurs. Het kan de ene dag erger zijn dan de andere dag. Probeer echter goed op de symptomen te letten en onderneem snel actie. Hoe langer u met hielspoor blijft rondlopen, hoe moeilijker het wordt om er weer vanaf te komen.

De diagnose is hielspoor. En dan?

De diagnose is gesteld. U heeft hielspoor. Uw voet is overbelast. Stap twee is er achter komen wat de oorzaak is van uw klachten. Een voetafwijking, stijve kuitspieren, slechte schoenen, overgewicht, leeftijd, veel en lang staan, of overbelasting tijden het sporten. Het is een kleine opsomming van eventuele oorzaken van deze vervelende en vooral pijnlijke hielaandoening. Het wegnemen van de oorzaak voor het ontstaan van hielspoor is belangrijk voor een goede blijvende oplossing.

Weg met die hielpijn!

Maar dan zijn we er nog niet. De pijn moet weg. Weten hoe? In onze praktijk wordt deze hielklacht wordt behandeld met shockwave therapie. De gecertificeerde therapeuten van ToThePoint mogen zichzelf dankzij hun jarenlange ervaring, specialist noemen. Zij informeren u er maar al te graag over. Schroom niet en stel u vragen. Telefonisch, of per mail. Antwoord verzekerd.

Het verschil tussen Hielspoor en Fasciitis Plantaris…

Veel mensen gebruiken de termen Hielspoor en Fasciitis Plantaris door elkaar. Hielspoor is nu eenmaal iets eenvoudig uit te spreken. Het zijn echter verschillende aandoeningen. Hielspoor is namelijk niets meer dan een mogelijk bijverschijnsel van een peesplaatontsteking, een Fasciitis Plantaris dus. Dit terzijde, en slechts ter volledigheid.

Hielspoor behandelen wij o.a. met:

Afspraak maken

Behandelvorm
Locatie
Locatie
Locatie
Locatie