Van maandag tot en met vrijdag tussen 09:00 en 13:00 telefonisch bereikbaar, afspraken kunnen snel online worden gemaakt

Pijn aan je kaak, hoofd of gezicht?

Wellicht herkent u het: een zeurende pijn rondom de zijkant van uw hoofd. Hierbij mogelijk ook hoofdpijn en een stijf gevoel rondom uw kaak en/of nek.

Klachten rondom de zijkant van het gezicht, de kaak en de nek kunnen met elkaar te maken hebben. Dit heeft te maken met spieren en bewegingen van de nek en de kaak welke elkaar kunnen beïnvloeden.

Oorzaken van deze klachten kunnen verschillend van aard zijn. Wat wij weten vanuit de meest recente onderzoeken is dat stress een invloed heeft op deze klachten. Wanneer er sprake is van stress, zorgt dit ervoor dat het brein minder “ruimte” heeft om pijn te dempen. Ook kan stress zorgen voor bepaalde gewoontes zoals knarsen of klemmen van de tanden en kiezen wat klachten rondom de kaak kan veroorzaken.

De spieren in de nek en rondom de kaak zijn gevoelig voor stress en de gewoontes die hierop volgen. Hierdoor worden de spieren gespannen en kunnen bewegingen minder soepel verlopen, zoals het openen van de mond of het draaien van de nek. Deze spanningen hebben ook als gevolg dat er hoofdpijn kan ontstaan aan de zijkant van het hoofd en rondom de ogen.

Wij van ToThePoint gaan samen kijken naar de oorzaak van uw klacht. Hierbij kunnen wij middels manuele technieken de bewegingen verbeteren van de nek, het kaakgewricht en bekijken we hoe we spanningen in de spieren kunnen verminderen. Ook zijn oefeningen én tips omtrent het af- of aanleren van bepaalde gewoontes essentieel in het herstellen van de klachten.

Blijft niet lopen met uw klachten! Maak een afspraak bij onze (manueel) therapeuten om samen met u aan uw klacht te werken.

Afspraak maken

Behandelvorm
Locatie
Locatie
Locatie
Locatie