Van maandag tot en met vrijdag tussen 09:00 en 13:00 telefonisch bereikbaar, afspraken kunnen snel online worden gemaakt

Heeft u last van pijn aan de achillespees?

Het begint met wat pijn en stijfheid na (sport)belasting. Hier is mee te leven, het trekt weg na wat rust. Het gaat een stadium verder wanneer de last al start bij aanvang van beweging. En wordt pas echt vervelend wanneer er altijd pijn is, ook bij rust en zelfs in de slaap.

Overbelasting van de achillespees

Het is het verloop van een achillespeesontsteking waarbij de klachten meestal langzaam ontstaan, maar na verloop van tijd blijvend zijn. Dergelijke ontsteking komt in de meeste gevallen door een overbelasting van de achillespees en is een vaak voorkomende klacht bij hardlopers. Vanzelf overgaan duurt lang, erg lang. Er zijn gelukkig alternatieven voor complete rust, want daar heeft niemand de tijd voor heeft.

Typisch achillespeesontsteking

Achillespeesontsteking is een typische sportblessure en kan vrij geleidelijk, zonder specifieke voorval ontstaan. Vaak blijken de eerste stappen uit bed, of opstaan na een tijdje gezeten te hebben, pijnlijk. De spieren, en dus ook de achillespees, moeten eerst opwarmen voordat die eerste pijn wegtrekt. Het kan de ene dag erger zijn dan de andere dag. De pijn kan vrij zeurend zijn, maar soms ook pijnscheuten veroorzaken. Probeer goed op de symptomen te letten en onderneem snel actie. Een achillespeesontsteking moet niet onbehandeld gelaten worden. Het gevaar bestaat dat de achillespees verzwakt en soms zelfs scheurt.

De diagnose is gesteld. En dan?

De diagnose is gesteld. U heeft een achillespeesontsteking. De volgende stap is er achter komen wat de oorzaak is van uw klachten. De meest voorkomende zijn platvoeten (overpronatie), maar ook het dragen van slechte schoenen kan bijdragen. Evenals een te korte achillespees of andere voetafwijkingen. Hardlopen is de meest voorkomende oorzaak. En dan met name het ontbreken aan een warming up en cooling down. Wat is de oorzaak bij u? Het wegnemen van deze oorzaak voor het ontstaan van achillespeesontsteking is namelijk erg belangrijk voor een goede blijvende oplossing.

Weg met die pijn!

En die oplossing vinden we in eerste instantie in het nemen van rust. Het is stap één in genezing van achillespeesontsteking. Maar dan zijn we er nog niet. De pijn moet blijvend weg. In onze praktijk wordt deze hielklacht wordt behandeld met Shockwave therapie. De gecertificeerde therapeuten van ToThePoint mogen zichzelf dankzij hun jarenlange ervaring, specialist noemen. Zij informeren u er maar al te graag over. Schroom niet en stel u vragen. Telefonisch, of per mail. Antwoord verzekerd.

Achillespees pijn behandelen wij o.a. met:

Training Osteopathie

Afspraak maken

Behandelvorm
Locatie
Locatie
Locatie
Locatie