Van maandag tot en met vrijdag tussen 09:00 en 13:00 telefonisch bereikbaar, afspraken kunnen snel online worden gemaakt

Osteopaat baby

Als uw baby meer huilt dan normaal zou dat kunnen komen door darmkrampen en/of spuugproblemen. Een osteopaat kan uw baby goed helpen. Osteopathie valt onder de alternatieve geneeswijzen. Bij ToThePoint Therapie zijn we o.a. gespecialiseerd in het behandelen van huilbaby’s. Lees hier meer over wat een baby osteopaat doet en wanneer het kan helpen.

Wat doet een osteopaat voor baby’s?

Osteopathie is gebaseerd op de theorie dat alle beweging van weefsels in het lichaam met elkaar in verbinding staan. Dit geldt dus onder andere voor organen, botten en spieren. Een osteopaat onderzoekt of deze weefsels vastzitten of gespannen staan. Het doel is om het lichaam zo soepel en bewegelijk mogelijk te maken. Als ergens in het lichaam problemen met bewegelijkheid zijn kunnen er gezondheidsklachten ontstaan. Soms zelfs op een andere plek dan waar de immobiliteit zit. Stijfheid in de nek kan bijvoorbeeld leiden tot darmklachten

Het onderzoeken van baby’s is allereerst gericht op het achterhalen van de klachten. Het lastige is natuurlijk dat baby’s niet kunnen vertellen waar ze last van hebben. Bij ToThePoint Therapie zijn we gespecialiseerd in het behandelen van baby’s. Hierdoor kunnen we op een zachte en fijne manier van werken toch achterhalen waar uw baby last van heeft.

Klachten

Voor welke klachten is het verstandig om langs een osteopaat voor baby’s te gaan? Een van de meest bekende klachten is overmatig huilen; huilbaby’sMaar andere klachten zijn voorkeurshouding van uw baby, slaapproblemen, darmkrampen, buikpijn of terugkerende oorontstekingen. Reflux is ook een klacht waarbij osteopathie effectief kan zijn.

Wat is reflux?

Reflux is het terugstromen van maaginhoud in de slokdarm. Het is normaal voor een baby om af en toe te spugen. Echter kan reflux naar en onaangenaam zijn voor een baby. Bij overmatig spugen kan een reflux osteopaat de klachten van uw baby verlichten. Ook kan uw baby last hebben van verborgen reflux. Hierbij stroomt de maaginhoud wel door naar de slokdarm maar spuugt uw baby het niet uit. Hierdoor kunt u missen wat precies de klachten zijn. Wij zijn als osteopaten voor baby’s ervaren in het behandelen van deze en andere klachten.

Behandeling

Uw baby wordt met een uiterst zachte behandeling geholpen. Meerdere baby’s ervaren de behandeling als prettig en worden er zelfs kalm van. De behandeling is alleen manueel. Dit betekent dat er alleen gebruik gemaakt wordt van de handen. Het kan gezien worden als een soort zachte massagetechniek. Het is in veel landen gewoonlijk om na de bevalling met uw baby langs een osteopaat te gaan. Zelfs als uw baby nog geen klachten ervaart. Het kan dus nooit kwaad om langs te komen.

Contact

Heeft u vragen over de klachten van uw baby? Wilt u meer weten over een osteopaat voor uw baby? Maak vandaag nog een afspraak of neem contact met ons op! We zijn telefonisch te bereiken via 088 – 182 55 19. Wij helpen uw baby graag met een pijnvrij leven.

Afspraak maken

Behandelvorm
Locatie
Locatie
Locatie
Locatie