Van maandag tot en met vrijdag tussen 09:00 en 13:00 telefonisch bereikbaar, afspraken kunnen snel online worden gemaakt

Niet alle rug- of gewrichtspijn is artrose.

Veel mensen, daar hoef je niet eens ‘wat ouder’ voor te zijn, denken dat ‘dat pijntje’ in hun rug of gewrichten er gewoon bij hoort. ”Artrose hè,” zeggen ze dan, “familiekwaaltje, moet je mee leren leven.” En vervolgens laat men het zitten. Daar zijn wij het dus niet mee eens. In een aantal gevallen van artrose kan de pijn worden verholpen, in bijna alle gevallen kan de pijn op z’n minst worden verlicht. Maar ook: soms dènken mensen dat het artrose is, maar is het ‘gewoon’ een disfunctioneren van spieren.

Bijvoorbeeld: pijn in de ‘lage rug’ kan verschillende oorzaken hebben. Maar vaak is het een spierbelastingsprobleem. Een beroep met langdurig dezelfde houding of beweging, is doorgaans de oorzaak. Zonder sporten of regelmatige andere beweging wordt de spierbelasting verhoudingsgewijs steeds groter. En pijn is dan het protest van je lichaam. Dan denkt men te vaak: ‘artrose’. Maar het is een ‘gewoon’ spierprobleem. Dit geldt niet alleen voor ‘artrose-achtige’ pijnen in de onderrug, maar ook voor dit soort pijn op andere bekende plekken. Handen, schouders, nek, knieën. Vaak pijn die wordt veroorzaakt door ‘eentonige’ belasting. Pijn die vaak wordt toegeschreven aan artrose. Dat in een aantal gevallen ook is. Maar meestal pijn door artrose, die verlicht kan worden. Of pijn die, omdat het een ‘gewoon’ spierprobleem is, gewoon kan worden verholpen. Wij helpen u pijnloos, of minstens een stuk mobieler, weer op weg.

Afspraak maken

Behandelvorm
Locatie
Locatie
Locatie
Locatie