Van maandag tot en met vrijdag tussen 09:00 en 13:00 telefonisch bereikbaar, afspraken kunnen snel online worden gemaakt

Nekpijn

Direct bij het opstaan is het er. Een stijve nek. Letterlijk en figuurlijk moet uw hals even wakker worden. Het draaien of buigen met het hoofd is pijnlijk. Bovendien straalt het uit naar de schouders, rug en hoofd. Naast nekpijn kan het dus goed dat u ook nog eens hoofdpijn hebt en duizelig bent. En dat al zo vroeg in de ochtend. Al deze klachten gezamenlijk zorgen er in de loop van de dag voor dat de bewegingen krampachtig worden, met als gevolg dat er nog meer spierpijn en stijfheid bijkomt. Helaas bent u terechtgekomen in een vicieuze cirkel van pijn.

osteopathie zaltbommel

Waarom behandeling nekpijn bij ToThePoint in Tiel & Zaltbommel?

  • Doeltreffende behandeling nekpijn.
  • Wetenschappelijk onderbouwde therapie vormen.
  • Ruime ervaring met het behandelen van nekklachten.
  • Grotendeels vergoed vanuit uw aanvullende verzekering
  • Combinatie van de meest effectieve behandeltechnieken bij nekpijn.

Typisch nekpijn

Onze nek is ontzettend beweeglijk en draagt het gewicht van ons hoofd. Hierdoor is onze nek uiterst gevoelig voor kwetsuren. Nekklachten vallen onder de term KANS. Dit is de afkorting voor Klachten aan Arm, Nek en/of Schouder. Verkeersongevallen, contact sporten en valpartijen kunnen nekletsel veroorzaken. Maar de meest voorkomende oorzaken van nekpijn worden veroorzaakt door slijtage of overbelasting. In meer zeldzame gevallen kunnen infecties, aangeboren afwijkingen in de wervels of tumoren de oorzaak zijn van nekpijn.

De diagnose is gesteld. En dan?

De behandeling van nekklachten is per persoon en per klacht verschillend. Het verminderen van de pijn en het vergroten van de beweeglijkheid is uiteraard noodzakelijk. Hier zijn verschillende behandeltechnieken voor. Stap één is duidelijkheid krijgen over oorzaak van de klachten om vanuit daar de juiste behandelmogelijkheid vorm te geven. De fysiotherapeuten van ‘To the Point’ werken vanuit een holistische visie en zullen dit principe als vertrekpunt nemen.

Weg met die pijn!

Op basis van een uitvoerige intake kiezen we bijvoorbeeld voor een combinatie behandeling met Dry Needling, diepe dwarse fricties en verschillende massage technieken. Dit brengt een proces op gang waarbij  het aangetaste weefsel zich gaat herstellen. Om de werking van de behandeling te ondersteunen gaan we, in overleg met u, een aantal sessies Physio Training plannen. Dit doen wij om de spieren van de nek- schoudergordel te versterken. Het zorgt ervoor dat uw spieren sterker en daardoor beter belastbaar worden.

Het is intensief, maar eigenlijk heel eenvoudig. Dankzij de combinatie van de verschillende behandeltechnieken zal de nekpijn aanzienlijk minder worden en in de loop van de tijd kan deze zelfs in het geheel verdwijnen. En daar gaat het uiteindelijk om.

Nekpijn behandelen wij o.a. met:

Afspraak maken

Behandelvorm
Locatie
Locatie
Locatie
Locatie