Van maandag tot en met vrijdag tussen 09:00 en 13:00 telefonisch bereikbaar, afspraken kunnen snel online worden gemaakt

Nachtelijke kuitkramp? Dat kunnen we verhelpen.

“En als je dan na een drukke dag lekker in je bed ligt, krijg je kramp in je kuit. Vervelend en pijnlijk. Er zijn meerdere oorzaken aan te wijzen.” ” Die pijn kan gelukkig op meerdere manieren, effectief worden bestreden. We beginnen, zoals altijd, met een zorgvuldige intake om de juiste diagnose te stellen en de juiste behandeling te kunnen inzetten.”

“De drie meest voorkomende oozraken zal ik hier uitleggen” vervolgt Frits: “Nachtelijke kuitkramp komt vaak door een te hoge spierspanning die wordt veroorzaakt door ‘spierknopen’. Dat verhindert de afvoer van afvalstoffen. Door behandeling van de ‘triggerpoints’ met manuele therapie, osteopathie, dry-needling kunnen we die klacht verhelpen. Afvalstoffen worden afgevoerd, de spier ontspant en de kramp en pijn verdwijnen. “

Collega Joop vervolgt: “ In andere gevallen komt de kramp door disbalans van spieren in de kuit. En dat komt vaak vanuit de rug. Tijdens de intake letten we dus altijd goed op de houding. Dan gaan wij ons richten op de disbalans. En we adviseren oefeningen om de houding te verbeteren en zo klachten in de toekomst te vermijden.”

Frits: “Als laatste veelvoorkomende oorzaak van nachtelijke kuitkramp zien we een tekort aan water gedurende de dag. Daardoor ontstaat ook een tekort aan magnesium. De oplossing laat zich raden: we behandelen de cliënt met de therapie die het meest effectief is.” Joop, lachend: “ En we raden de cliënt aan om voortaan voldoende water te drinken.”

Ervaar jij kuitkramp?

Wil je graag hulp bij het behandelen van nachtelijke kuitkramp? Bij ToThePoint Therapie helpen we je graag. Neem contact met ons op of boek direct een afspraak.

Afspraak maken

Behandelvorm
Locatie
Locatie
Locatie
Locatie