Van maandag tot en met vrijdag tussen 09:00 en 13:00 telefonisch bereikbaar, afspraken kunnen snel online worden gemaakt

Muisarm

Wat is een muisarm? Een muisarm is een blessure aan de arm-, nek-, pols- of schouderspieren. Het is vaak het gevolg van overmatig gebruik van de computer of toetsenbord. Deze blessure valt onder de zogenaamde RSI-klachten. RSI staat voor Repetitive Strain Injury. Dit is een verzamelnaam voor klachten die veroorzaakt zijn door repeterende belasting van bepaalde spieren of gewrichten. Bij RSI klachten gaat het om klachten vanaf de handen tot aan de nek.

Muisarm klachten

Muisarm klachten ontwikkelen zich vaak in meerdere fases.

Fase 0: In deze fase hebt u geen klachten en kunt u hele dagen achter de computer werken zonder last.

Fase 1: In deze fase voelt u al wat plaatselijke pijn, vermoeidheid of krampen in uw handen, polsen, armen, schouders of nek. Op dit punt verdwijnen de muisarm klachten redelijk snel als u klaar bent met werken of even pauze neemt. Het is belangrijk in deze fase al actie te ondernemen. In dit stadium kan een muisarm nog voorkomen worden.

Fase 2: In deze fase nemen de klachten behoorlijk toe. Pijn treedt zich ook op buiten werktijden en breidt zich uit naar andere delen van uw lichaam. De muisarm klachten bestaan nu uit: brandende pijn, tintelingen in spieren, pezen en/of gewrichten. Het is van groot belang dat u uw klachten serieus neemt en actie onderneemt om langdurige schade te beperken.

Fase 3: In deze fase is er schade aangericht aan uw spieren en gewrichten: de pijn is continu aanwezig en spieren en gewrichten kunnen opgezwollen zijn. In het ergste geval zal u in deze fase arbeidsongeschikt zijn. Mocht dit laatste nog niet het geval zijn is het tijd om NU actie te ondernemen. Verschillende websites halen aan dat u vanaf dit punt met een muisarm zal moeten leren leven. Dit is in de meeste gevallen niet zo. Uw muisarm kan nog te behandelen zijn.

Muisarm voorkomen

Wilt u deze muisarm klachten voorkomen? Dan zijn hier een aantal tips:

  1. Neem regelmatig korte pauzes
  2. Wissel van houding
  3. Wissel uw werkzaamheden af
  4. Richt uw werkplek ergonomisch in
  5. Beweeg af en toe uw hand en pols

Muisarm oefeningen

Op zoek naar muisarm oefeningen? Als u in de eerste fase van een muisarm zit dan kunnen rek en strek oefeningen uw pijn verlichten. Zit u in een latere fase? Dan is rust juist een belangrijk onderdeel van uw herstel. Een algemene behandeling van een muisarm is er dus niet. Voor iedereen zal het behandelplan anders zijn.

Boek een gratis intake

De oorzaak van de muisarm zal onderzocht moeten worden. Tijdens de anamnese en het lichamelijk onderzoek zal de werkhouding uitgebreid geanalyseerd worden. Wat betreft fysiotherapie kunt u denken aan spierversterkende oefeningen en technieken om de overspannen spieren te ontspannen. Zo vermindert u de klachten van uw muisarm.

Maak vandaag nog een afspraak of neem contact met ons op!

Afspraak maken

Behandelvorm
Locatie
Locatie
Locatie
Locatie