Van maandag tot en met vrijdag tussen 09:00 en 13:00 telefonisch bereikbaar, afspraken kunnen snel online worden gemaakt

Migraine

Je hebt migraine en deze vorm van hoofdpijn heeft een behoorlijke invloed op je dagelijks functioneren. Deze vorm van hoofdpijn treedt aanvalsgewijs op en zit meestal aan 1 zijde van het hoofd. Vaak voel je de migraine al aankomen, doordat je last krijgt van een zgn. ‘aura’, lichtflitsen, overgevoeligheid voor geluid of licht, maar ook omdat je misselijk wordt of buikpijn krijgt.
De migraine is vaak zo heftig, dat je genoodzaakt bent op bed te gaan liggen in een donkere kamer om maar enigszins de hoofdpijn te kunnen onderdrukken.

Wetenschap en migraine

De wetenschap doet veel onderzoek naar migraine. Migrainepatiënten hebben een verhoogde gevoeligheid voor prikkels die een aanval van migraine kunnen uitlokken. Deze ‘prikkeldrempel’ is deels erfelijk bepaald; in sommige families komt migraine meer voor dan in andere. De auraverschijnselen ontstaan door een golf van verhoogde hersenactiviteit. De golfactiviteit leidt op zijn beurt weer tot een verhoogde activering van een centraal hoofdpijncentrum in de hersenen (het trigemino-vasculaire systeem). Via een ontstekingsmechanisme laten verschillende chemische boodschappers in de hersenen (neuropeptides) de hoofdpijn toenemen.

Migraine, niet alleen hoofdpijn.

De manueel therapeuten van ToThePoint zien niet alleen je migraine, maar ook jou als mens. Dit betekent dat het multi-disciplinaire team van fysiotherapeuten, ergotherapeuten, manuele therapie en osteopathie ook je eetgewoonten en levenspatroon onder de loep nemen. Bepaalde voedingstoffen (bijvoorbeeld de suikervervanger aspartaam) kunnen de migraine uitlokken.
Wervelblokkades hoog in de nek kunnen tevens een trigger zijn tot het frequenter en intenser optreden van migraineklachten. De zenuwen hoog in de nek sluiten in het centrale zenuwstelsel namelijk aan op dezelfde zenuwen die de bloedvaten in de hersenen voorzien.
Daarnaast kunnen zelfs verschillende organen een rol spelen bij het optreden en in stand houden van je hoofdpijnklachten. Mocht dit vermoeden er zijn, dan schakelen we de hulp van onze osteopaat in.

Tot slot krijg je bepaalde leefregels mee, die kunnen helpen migraine klachten te voorkomen.
Wij hebben niet altijd de oplossing voor je migraine klachten, maar doen er in ieder geval alles aan om de frequentie en intensiteit van de migraine aanvallen beter onder controle te krijgen.

ToThePoint werkzaam vanaf twee locaties

Afspraak inplannen?

Bel 088-182 55 19 voor het maken van een afspraak of vul het formulier in.

Afspraak maken

Behandelvorm
Locatie
Locatie
Locatie
Locatie