Van maandag tot en met vrijdag tussen 09:00 en 13:00 telefonisch bereikbaar, afspraken kunnen snel online worden gemaakt

Manuele-therapie-Geldermalsen

Manuele therapie Zaltbommel

Je bent de hele dag constant in beweging. Op deze manier blijven je gewrichten en spieren lekker soepel. Daardoor is bewegen gemakkelijk. Maar na een lange dag zittend op een stoel en starend naar een computerscherm schiet er opeens een pijn door jouw gewrichten. Een vervelend fenomeen dat bij iedereen kan voorkomen. Deze pijn resulteert vaak in het vast zitten van de gewrichten en spieren, waardoor bewegen een stuk lastiger wordt en vaak gepaard gaat met pijn. Het is tijd om een deskundige in te schakelen. Voor dit soort problemen richt je je tot een manueel therapeut. Ben je woonachting in Zaltbommel en omgeving, neem dan contact op met een van de ervaren manueel therapeuten van To The Point.

De meest voorkomende klachten op het gebied van de manuele therapie

Voor een expert op het gebied van behandelingen en onderzoek van problemen rondom de wervelkolom, ben je bij een manueel therapeut aan het juiste adres. Klachten aan de wervelkolom kunnen erg vervelend zijn en ervoor zorgen dat je moeilijk kunt bewegen. Vaak gaan ze bovendien gepaard met pijn. Een manueel therapeut richt zich echter ook op andere klachten dan pijnen in de wervelkolom. Heb je bijvoorbeeld pijn in je nek, in je rug of schouders? Dan kan een manueel therapeut daar zeker ook bij helpen. Of heb je klachten aan de heup, de knie, de enkel of de hand? Bij elke klacht die bemoeilijking van je bewegingen teweegbrengt, komt een manueel therapeut om de hoek kijken. Als je dagelijks leven wordt belemmerd door de klachten en je niet meer goed kunt bewegen, is de manueel therapeut daar om jou te helpen. Maak daarom snel een afspraak bij je manueel therapeut.

Hoe zit manuele therapie in elkaar?

De vraag is natuurlijk hoe manuele therapie in zijn werk gaat? Manuele therapie wordt in de volksmond vaak ook kraken genoemd. De manueel therapeut zorgt door middel van specialistische technieken, dat er bewegingsvrijheid ontstaat in je gewrichten waardoor de pijn minder wordt. Het krakend geluid dat bij deze manipulatie van de gewrichten te horen is, heeft geleid tot de term kraken. Veel klachten ontstaan, doordat de gewrichten overbelast worden. Veel mensen trekken namelijk pas aan de bel, als ze zo’n last krijgen van hun klachten dat normaal functioneren niet langer kan. Bewegen is dan nog moeilijker en pijnlijker. Daarom bestaat het behandelingsprogramma van de manueel therapeuten bij To The Point ook uit het geven van adviezen, van instructies, van begeleiding en van inzicht in gezond bewegen. Met een betere houding zorg je ervoor dat klachten worden vermeden en dat het lichaam soepel en sterker wordt.

Is er een verschil tussen een manueel therapeut en een fysiotherapeut?

Er bestaat een cruciaal verschil tussen de manueel therapeut en de fysiotherapeut. Beide therapeuten hebben de opleiding fysiotherapie gevolgd, maar een manueel therapeut heeft hierna nog een driejarige master manuele therapie gevolgd. Dientengevolge heeft de manueel therapeut extra kennis over de bewegingsmogelijkheden van het lichaam. De wervelkolom is vooral de specialisatie van een manueel therapeut. Een manueel therapeut kan prima door zijn of haar specialistische kennis op zoek gaan naar de onderliggende oorzaak van je klachten. Op die manier kan er een op maat gemaakt behandelingsplan opgesteld worden, die aansluit op jouw wensen en behoeften.

Samen op weg naar een mooi resultaat

Manuele therapie kan ervoor zorgen dat je je binnen een mum van tijd weer vrijuit kunt bewegen. Bij veel mensen zijn de effecten van deze therapie direct merkbaar. Denk hierbij aan soepelere en vrijere bewegingen van je lichaam en een vermindering van je pijntjes. To The Points manuele therapie in Zaltbommel zorgt ervoor dat jouw klachten worden behandeld met de meest recente wetenschappelijke inzichten. Onze therapeuten zijn stuk voor stuk professionele specialisten en hebben allemaal hun eigen expertise. Zij weten hoe je op zoek moet gaan naar de oorzaak van een klacht en hoe je ervoor moet zorgen dat deze niet meer terugkomt. Binnen To The Point wordt er gewerkt met een holistische visie. Dit betekent dat wij jou als een geheel zien. Alles in jouw lichaam is verbonden met elkaar. Je emoties en gedachtes zijn daarom erg belangrijk voor ons. Wij gaan er samen met jou voor zorgen dat het gehele lichaam weer in balans komt door gezamenlijk een behandelingsplan op te stellen.

Neem contact op met To The Points manuele therapie in Zaltbommel

Wij streven er naar om aan jou mogelijkheden en inzichten te geven over je klacht. Je zult daarom niet zomaar naar huis gaan na een behandeling, maar eveneens adviezen en oefeningen meekrijgen. Alleen dan ontstaat er een optimaal resultaat. Wil jij ook klachtenvrij worden? Denk je dat manuele therapie wel bij jou zou passen? Neem dan contact met ons team op.

Afspraak maken

Behandelvorm
Locatie
Locatie
Locatie
Locatie