Van maandag tot en met vrijdag tussen 09:00 en 13:00 telefonisch bereikbaar, afspraken kunnen snel online worden gemaakt

Manuele-therapie-Tiel

Manuele therapie Tiel

Regelmatig sporten is erg belangrijk voor je gezondheid, maar het kan tevens zijn dat je hierdoor vaker fysio, waaronder manuele therapie, nodig hebt voor bijvoorbeeld blessures. Sporten heeft een positieve uitwerking op je ademhaling, bloedcirculatie, gewrichten en natuurlijk je spieren. Daarnaast helpt sporten ook om stress tegen te gaan en om je weerstand te verhogen. Bij sporten zit een blessure echter in een klein hoekje. Als je bijvoorbeeld een verkeerde beweging maakt of je spieren overbelast, kun je ook flink pijn krijgen aan je spieren. Gelukkig heeft To The Point therapie in Tiel daar een manueel therapeut voor. Met deze specialistische therapie kun je pijnlijke klachten achter je laten en je houding verbeteren.

De therapieën bij To The Point in Tiel

Om erachter te komen of manuele fysiotherapie iets is voor jou, moet je eerst weten wat manuele therapie precies inhoudt en wat een manueel therapeut doet. Voor het verbeteren van je houding, het afnemen van je pijnklachten of het verbeteren van je bewegingsvrijheid kun je terecht bij een manueel therapeut. Deze klachten kunnen overal in het lichaam voorkomen, maar hebben veelal betrekking op de nek en rug. Tijdens deze vorm van fysio zal de manueel therapeut je begeleiden, oefeningen met je doen en je advies en inzicht geven in het op een juiste manier uitvoeren van je bewegingen.

De bekende vorm van de manuele therapie

De manueel therapeut heeft specifieke technieken om zijn doel te bereiken. Een voorbeeld van zo’n techniek is het bekende “kraken”. Dit is niets meer dan een manipulatie met de handen van je spieren en gewrichten. Bij deze manipulaties kun je de welbekende, griezelige ‘krak’ horen. Door de manipulatie komt er weer bewegelijkheid in de gewrichten, waardoor je een stuk soepeler kunt bewegen. Deze methode is effectief en ook veilig. Het behandelingseffect is meteen merkbaar.

Wanneer heb je manuele therapie nodig?

Als je merkt dat er een pijnlijke klacht ontstaat of dat bewegen moeilijker gaat, moet je deze signalen niet negeren. Het is belangrijk om te luisteren naar je lichaam. Middels deze vervelende signalen wil je lichaam je vertellen dat er iets niet klopt. Om een klacht te kunnen verhelpen, moet je weten wat de oorzaak van het probleem is en hiervoor ga je naar de manueel therapeut. Vaak ontstaat een klacht, wanneer mensen niet op tijd hulp zoeken en daardoor te lang met hun klachten rondlopen. Deze klachten kunnen veelal ontstaan door zoiets simpels als een verkeerde houding aannemen: voorover gebogen naar een laptop scherm kijkend, sloffend over straat te gaan of te lang naar je telefoonscherm turend. Niet alleen slechte houdingen, maar ook stress kan een grote impact hebben op je spieren en gewrichten. Na het bezoeken van To The Points manuele therapie in Tiel ga je niet alleen verbeteringen zien in je houding, maar ook in de bewegelijkheid van je lichaam. En wie wil dit nu niet?

De manueel therapeut in Tiel

Zoals reeds opgemerkt is, zijn veel mensen gewend aan het door de pijn heen bijten tot ze echt niet meer kunnen. Veel mensen hebben het idee dat ze geen tijd hebben voor een pijnlijke blessure en gaan dientengevolge door in de hoop dat de klacht vanzelf overgaat. Dit is echter vaker niet dan wel het geval. Ga je immers door op een verkeerde wijze, dan wordt de pijn alleen maar erger en gaat het zich daarnaast vaak verspreiden naar andere spieren of gewrichten. Dat is waar To The Point om de hoek komt kijken. De manueel therapeut van To The Point gaat samen met jou op onderzoek uit. Waar zitten de klachten? Waar komen ze vandaan en wat is de oorzaak? Als alle vragen beantwoord zijn, dan ga je tijdens deze behandeling een plan van aanpak realiseren, waardoor je klachten zullen afnemen. Een manuele therapeut werkt zeer effectief, waardoor een of twee sessies al voldoende kunnen zijn om jou van je klachten af te helpen of om verlichting te bieden.

Geïnteresseerd geworden in manuele therapie?

Wil je na het lezen van dit artikel een afspraak maken bij een manueel therapeut? Denk jij dat dit de vorm van fysio is, die bij jou past? Wil je afkomen van die vervelende en pijnlijke klachten? Wil jij ook dolgraag een mooi postuur en vrij bewegen? Neem dan contact met To The Point op en wordt door middel van de manuele therapie in Tiel ook weer gezond in je spieren en gewrichten.

Afspraak maken

Behandelvorm
Locatie
Locatie
Locatie
Locatie