Van maandag tot en met vrijdag tussen 09:00 en 13:00 telefonisch bereikbaar, afspraken kunnen snel online worden gemaakt

Manuele therapie Geldermalsen

Iedereen heeft wel eens gehoord van het beroep manueel therapeut, maar wanneer omschreven moet worden welke taken bij de manueel therapeut horen, valt het vaak stil. Denk echter eens aan deze zaken. Merk jij bijvoorbeeld dat soepel bewegen de laatste tijd minder gaat? Heb je opgemerkt dat je rug of nek zo stijf is dat je ze nauwelijks kunt bewegen of dat je ze alleen met pijn kunt bewegen? Dan is het hoogstwaarschijnlijk dat je gewrichten en spieren niet goed kunnen functioneren en bij dit soort problemen komt een manueel therapeut om de hoek kijken. Manuele therapie in Geldermalsen vind je bij To The Point met zijn ervaren fysio- en manueel therapeuten.

Wat houdt manuele therapie nu precies in?

Door de inleiding kan de vraag ontstaan zijn of een manueel therapeut niet hetzelfde is als een fysiotherapeut en hierop moet het antwoord “nee” zijn. Een manueel therapeut is namelijk ook opgeleid tot fysiotherapeut, maar heeft zich daarna in een drie jaar durende master gespecialiseerd in manuele therapie. Bij deze master opleiding gaan de therapeuten dieper in op de spieren en gewrichten, waardoor ze specialistische kennis verwerven en extra ervaring hebben in vergelijking met de normale fysiotherapeuten. Denk hierbij aan de kraak-behandelingen, waarmee de manueel therapeut een manipulatie van de gewrichten uitvoert, het zogenaamde kraken. Dit noemt men zo, omdat er een krakend geluid vrij kan komen tijdens de behandeling door de vacuümverplaatsing binnen de gewrichten. Door de manipulatie doen je gewrichten al snel minder pijn, waardoor je je soepeler kunt bewegen. Je moet echter na de behandeling wel vaak nog oefeningen doen, zodat het gewricht ook soepel blijft functioneren.

Klachten aan de wervelkolom kunnen verholpen worden door een manueel therapeut

Vaak gaan mensen met klachten aan de wervelkolom naar de manueel therapeut. Je hebt vast wel eens je rug zelf gekraakt na een lange dag werken achter een laptop. Maar als de klachten aan de wervelkolom erger worden of beginnen uit te stralen, kun je het beste een manueel therapeut in schakelen. Manuele therapie is erg geschikt voor mensen die niet alleen pijn ervaren, maar die ook niet meer goed kunnen bewegen vanwege hun klachten. De manueel therapeut zal je wervelkolom met specifieke behandelingen weer losser maken.

Klachten aan de gewrichten

Naast klachten aan de wervelkolom, zijn klachten aan je gewrichten ook een veelvoorkomende klacht bij manuele therapie. Denk bijvoorbeeld aan je knie, je schouder of je heup. Deze klachten komen vaak voor na een verkeerde beweging tijdens het sporten, maar ook zeker bij mensen die een plotselinge beweging hebben gemaakt. Ook gewrichtspijnen kunnen vaak verholpen of verlicht worden door een manueeltherapeut.

Voor hoofdpijn en duizeligheid naar de fysio?

Voor hoofdpijn of duizeligheid kun je eveneens terecht bij een manueel therapeut. Dit is mogelijk, doordat deze pijn vaak gepaard gaat met een stijve bovenrug. Je lichaam geeft dan aan dat er een signaal van irritatie is. Daardoor straalt de pijn uit naar het hoofd of kan het zorgen voor duizeligheid. Ook kun je er erg duizelig van worden als je probeert de bewegen met je nek, terwijl die ook vast zit door de irritatie in de bovenrug. Door middel van bijvoorbeeld het kraken van de bovenrug, kan een manueel therapeut je ook van je hoofdpijn en duizeligheid af helpen.

De manueel therapeut schiet te hulp

Zoals uit bovenstaande duidelijk is geworden, kun je voor veel verschillende klachten terecht bij een manueel therapeut. Daarom is deze vorm van therapie ook voor iedereen beschikbaar. Als patiënt sta jij centraal en zorgt de manueel therapeut er samen met jou voor dat er een goed behandelingsprogramma wordt opgesteld. Elke persoon is anders, elke klacht is anders, dus ook elke behandeling anders. Wij luisteren naar jou en jouw behoeften en wensen. Het is het doel van manuele therapie om ervoor te zorgen dat je gewrichten en spieren beter en soepeler zullen bewegen. Op deze manier beweeg je natuurlijker en verbeter je je houding.  Het bijzondere aan deze therapie is dat je het effect vrijwel meteen merkt. Een of twee behandelingen brengen een duidelijk verschil in de soepelheid van je gewrichten en spieren. Na de behandeling krijg je van de manueel therapeut eveneens uitleg, oefeningen en andere instructies om ervoor te zorgen dat de klachten niet toenemen of terugkeren. Vervolgens is het natuurlijk aan jou om deze adviezen zorgvuldig op te volgen.

Benieuwd geworden naar manuele therapie?

Denk je dat manuele therapie het helemaal is voor jou? Wil jij even gekraakt worden, zodat je je weer soepel kunt bewegen? Wil je graag een afspraak maken met een van onze gespecialiseerde therapeuten? Ben je opzoek naar manuele therapie in Geldermalsen? Aarzel dan niet en neem contact met ons op. Wij zullen ervoor zorgen dat jouw klachten worden geanalyseerd en met zorg worden behandeld.

Afspraak maken

Behandelvorm
Locatie
Locatie
Locatie
Locatie