Van maandag tot en met vrijdag tussen 09:00 en 13:00 telefonisch bereikbaar, afspraken kunnen snel online worden gemaakt

Manuele therapie begint met communicatie

Wij zijn geen psychologen. Waarom begint een manueel therapeut dan met praten? Manuele therapie is een hele fysieke vorm van therapie. De behandeling wordt volledig met de handen uitgevoerd waarbij de therapeut heel dichtbij komt en sommige mensen ervaren dit als eng. Zeker als je niet eerst uitlegt wat er gaat gebeuren. Daarom is communicatie zo belangrijk. 

Directe verbetering

Manuele therapie wordt vooral toegepast bij mensen met gewrichtspijn. Het is een vorm van fysiotherapie waarbij met de handen (manueel) gewrichten en spieren worden losgemaakt. Vaak merk je al een directe verbetering! Je kunt beter bewegen en je hebt minder pijn. Maar zoals altijd moet je ook bij deze therapie rekening houden dat de oorzaak van je probleem weleens heel ergens anders kan liggen dan waar je pijn hebt. Zo komt het nogal eens voor dat een patiënt met een tenniselleboog zijn/haar oorzaak heeft zitten in de nek. Daar kom je dan samen achter. Manuele therapie neemt dan ook vaak een aantal sessies in beslag , ondanks de directe verbetering.

Communicatie!

We willen niet dat je schrikt tijdens het uitvoeren van een manipulatie. Vaak zijn de technieken zacht en pijnvrij, maar soms moet er meer kracht worden gezet. Daarom vertellen wij steeds wat we doen en doen wij niets wat jij niet wilt.

Fysiotherapie of manuele therapie?

Fysiotherapie richt zich op spieren, pezen, kapsels en banden maar ook op beperkingen in bijvoorbeeld knie en schouder. De manueel therapeut is gespecialiseerd in de behandeling van patiënten met klachten aan de wervelkolom en de gewrichten in armen en benen. Jij hoeft gelukkig niet te kiezen, we besluiten samen wat voor jou de beste aanpak is.

Afspraak maken

Behandelvorm
Locatie
Locatie
Locatie
Locatie