Van maandag tot en met vrijdag tussen 09:00 en 13:00 telefonisch bereikbaar, afspraken kunnen snel online worden gemaakt

Kniepijn

Heeft u last van pijn in uw knie?

Lopen voelt al niet fijn aan en wanneer u een trap op of af loopt, dan is daar een aanhoudende stekende pijn. Het kan ook zijn dat u pijn ervaart bij hurken, of een ritje op de fiets met tegenwind. Knie pijn is erg lastig en het kan lang duren voordat het over is.

Zeker als het gaat om een peesontsteking in de knie. Een blessure door overbelasting, waarbij de belangrijkste klacht (hoe simpel het ook klinkt) pijn is. Pijn die vaak precies aan te wijzen is en altijd in de buurt van een gewricht zit. Naast pijn, kan er ook sprake zijn van ochtendstijfheid en startproblemen in alle genoemde stadia.

Typisch kniepijn

Bij een beginnende peesontsteking doet de pijn zich voor na een zware inspanning en zwakt deze na verloop van tijd af. Als de knie zwaarder belast wordt, wordt de pijn erger. Ontwikkelt de ontsteking in de knie zich verder, dan hebben mensen ook bij de dagelijkse bezigheden op het werk of tijdens het sporten pijnklachten. In het ergste geval is er ook pijn bij rust en het bewegen van de knie wordt steeds moeilijker.

Een sportblessure of het regelmatig herhalen van dezelfde beweging is vaak de oorzaak van een peesontsteking. De pees of spier in de knie wordt overmatig geprikkeld en er ontstaat irritatie en pijn.

Lichamelijke factoren, zoals een beenlengteverschil of een voetafwijking, kunnen ook een rol spelen bij het ontstaan van een peesontsteking.

De diagnose is gesteld. En dan?

Stap één is duidelijkheid krijgen over oorzaak van de klacht, om vanuit daar de juiste behandelmogelijkheid vorm te geven. De fysiotherapeuten van ‘To the Point’ werken vanuit een holistische visie en zullen dit principe als vertrekpunt nemen.

Een peesontsteking in de knie gaat meestal over door de pijnlijke spiergroep in eerste instantie rust te geven. Klachten kunnen ook verminderen door massage. Oefentherapie helpt om de peesontsteking en de pijn in de knie te voorkomen. Uiteraard wel afgestemd op de specifieke klacht en de persoon. Immers, niemand is hetzelfde. Er is dan ook geen standaardbehandeling beschikbaar, er zijn verschillende behandeltechnieken voor.

Weg met die pijn!

Op basis van een uitvoerige intake kiezen we de meest passende vorm van behandeling. Dankzij de integratie van onze behandeltechnieken met een gestructureerd spierversterkend oefenprogramma zal de pijn in de knie aanzienlijk minder worden en in de loop van de tijd kan deze zelfs in het geheel verdwijnen. En daar gaat het uiteindelijk om.

Afspraak maken

Behandelvorm
Locatie
Locatie
Locatie
Locatie