Heeft u last van lage rugpijn?

Eén snelle beweging en het schiet er in. Spit, oftewel een lage rugpijn. U heeft te vlug, of te zwaar getild en een pijnscheut trekt door uw onderrug. Of heeft u last van een zeurende rugpijn in uw onderrug die langzamerhand steeds erger wordt en uitstraalt naar één of beide bovenbenen? Lage rugpijn. Spit. Het komt helaas vaak voor. De pijn zit onder in de rug tussen de onderste ribben en het stuitje. Het is ‘gewone’ pijn, geen hernia. De pijn kan vanzelf over gaan, maar kan helaas ook regelmatig terugkomen.

 

Typisch lage rugpijn

Mensen met lage rugpijn bewegen hun rug het liefste zo min mogelijk. In het ergste geval kan de rug ook helemaal niet bewogen worden. De pijn is zo hevig dat bukken, opstaan en/of tillen onmogelijk is. En dat terwijl bewegen er juist voor zorgt dat de pijn weg zal gaan. Hoe gek, en wellicht pijnlijk dat ook klinkt.

Maar bij lage rugpijn werken de spieren, banden en botten van de onderrug tijdelijk niet goed samen. Die samenwerking moet weer tot stand komen. Door? Juist, te bewegen. Beweegt u niet, dan kunnen de klachten chronisch worden. En dat wil niemand.

Overgewicht, stress, zwaar lichamelijk werk, lang autorijden, verkeerde houding, veel en zwaar tillen en de rug veel draaien en buigen kunnen de oorzaak zijn van lage rugpijn, oftewel spit. Met enige regelmaat zwemmen, fietsen of wandelen kan het voorkomen worden. Al heeft u daar nu even niets aan. U heeft er namelijk nu last van.

 

De diagnose is gesteld. En dan?

Stap één is duidelijkheid krijgen over oorzaak van de klacht, om vanuit daar de juiste behandelmogelijkheid vorm te geven. De fysiotherapeuten van ‘To the Point’ werken vanuit een holistische visie en zullen dit principe als vertrekpunt nemen.

Zoals gezegd én bewezen staat bewegen voorop bij de behandeling van lage rugpijn. Uiteraard wel afgestemd op de specifieke klacht en de persoon. Immers, niemand is hetzelfde. Er is dan ook geen standaardbehandeling beschikbaar, er zijn verschillende behandeltechnieken voor.

 

Weg met die pijn!

Op basis van een uitvoerige intake kiezen we de meest passende technieken. Dankzij de integratie van onze behandeltechnieken met een gestructureerd spierversterkend oefenprogramma zal de rugpijn aanzienlijk minder worden en in de loop van de tijd kan deze zelfs in het geheel verdwijnen. En daar gaat het uiteindelijk om.

 

Rugpijn behandelen wij o.a. met:

Dry Needling
Physiotraining

Afspraak inplannen?

Bel 088-182 55 19 voor het maken van een afspraak of vul het formulier in.