Van maandag tot en met vrijdag tussen 09:00 en 13:00 telefonisch bereikbaar, afspraken kunnen snel online worden gemaakt

Hoofdpijn

Heeft u last van hoofdpijn?

Een zeurende pijn achter uw ogen, een intens bonkend gevoel in uw voorhoofd of het gevoel dat er een baksteen in uw hoofd zit. Hoofdpijn. Bijna iedereen heeft er wel eens last van. Het is een veelvoorkomende klacht en kent vele verschillende vormen. Meestal is hoofdpijn, ook al is de pijn zeer hevig, gelukkig onschuldig.

Spanningshoofdpijn, clusterhoofdpijn, migraine, medicijn afhankelijke hoofdpijn, aangezichtspijn en hormonale hoofdpijn. Hoofdpijn kan komen door een nacht slecht slapen of door griep. U bent er dan snel weer vanaf. Maar wat als u dagelijks, of minstens iedere week te maken heeft met pijn in uw hoofd? Regelmatig voorkomende hoofdpijn kan veel invloed hebben op uw dagelijks leven.

Typisch hoofdpijn

Hoofdpijn kent vele oorzaken. Voeding is er één van. Zo kan hoofdpijn ontstaan door de behoefte aan cafeïne of een te lage bloedsuikerspiegel. Stress is tevens een veelvoorkomende boosdoener, net als hormonale schommelingen en overmatig medicijngebruik.

De mate van pijn is voor ieder mens verschillend. Waar de één regelmatig kampt met heftige aanvallen, heeft de ander slechts een paar keer per jaar een lichte hoofdpijn. Niet veel mensen schakelen bij hoofdpijnklachten medische hulp in. Toch is het raadzaam om bij aanhoudende pijn in het hoofd een arts of fysiotherapeut in te schakelen.

De diagnose is gesteld. En dan?

Stap één is duidelijkheid krijgen over oorzaak van de klacht, om vanuit daar de juiste behandelmogelijkheid vorm te geven. De fysiotherapeuten van ‘To the Point’ werken vanuit een holistische visie en zullen dit principe als vertrekpunt nemen.

De behandelmethode wordt altijd afgestemd op de specifieke klacht en de persoon. Immers, niemand is hetzelfde. Er is dan ook geen standaardbehandeling beschikbaar voor het wegnemen van hoofdpijn klachten, er zijn verschillende behandeltechnieken voor.

Weg met die hoofdpijn!

Op basis van een uitvoerige intake kiezen we de meest passende vorm van behandelen. Of we de pijn helemaal kunnen wegnemen, dat is bij hoofdpijn afhankelijk van het soort en de mate van pijn. Wel zal de pijn, dankzij de integratie van onze behandeltechnieken, aanzienlijk minder worden. Weg met die hoofdpijn, daar gaat het om.

Hoofdpijn behandelen wij met:

Afspraak maken

Behandelvorm
Locatie
Locatie
Locatie
Locatie