Van maandag tot en met vrijdag tussen 09:00 en 13:00 telefonisch bereikbaar, afspraken kunnen snel online worden gemaakt

Heupklachten

Heupklachten komen regelmatig voor bij ouderen. Vaak zien we dat artrose (=slijtage) aan de heup een bron van pijn kan zijn. Dat sluit niet uit dat heupklachten ook bij jongere mensen kan voorkomen. De heuppijn komt dan voor in de vorm van overbelasting of een sportblessure. 

Het maakt eigenlijk niet uit hoe oud je bent, bij ons in de praktijk ben je voor je heupklachten aan het juiste adres. Verschillende fysiotherapeuten, met een achtergrond van manuele therapie, hebben zich gespecialiseerd in heuppijn.
Dankzij onze holistische visie en multidisciplinaire aanpak, kijken wij niet alleen naar de pijnlijk plek zelf, maar naar het gehele lichaam en alle spieren en gewrichten die van invloed kunnen zijn op je heuppijn. Daarbij kunnen we zelfs de hulp van een osteopaat inschakelen.  

Heuppijn, waar dan?

Er is nogal wat onduidelijkheid over welk gebied er precies bedoeld wordt wanneer we over de heup praten. Het is daarom dat mensen vaak verkeerd gediagnosticeerd worden. Als het heupgewricht daadwerkelijk de bron van de klachten is, dan zit de pijn meestal in de lies en de bil.
Regelmatig komt het voor dat de heuppijn uitstraalt naar de knie en bij kinderen kan de kniepijn zelfs het enige symptoom.
De beweeglijkheid van de pijnlijke heup is beperkt. Ga maar eens na, lukt het liggen op de heup nog? Of kun je nog in kleermakerszit komen?

Slijmbeursontsteking

Nu heb je vast al eens gehoord van de diagnose slijmbeursontsteking (bursitis). Soms is dit inderdaad de oorzaak van je heuppijn, maar nog vaker is de slijmbeursontsteking het gevolg van iets anders.
Bijvoorbeeld, afwijkende bewegingen van het heupgewricht, de knieën en / of de wervels in de rug.

Bij ToThePoint Therapie en Osteopathie in Zaltbommel en Tiel heeft de ervaring ons geleerd dat het behandelen van de onderliggende oorzaak van de heupklachten, op termijn effectiever is dan je alleen maar te focussen op de slijmbeurs. 

ToThePoint Therapie onderscheidt zich door naast een multi-disciplinair team van fysiotherapeuten, ergotherapeuten, manueel therapie en osteopathie, zich ook bezig te houden met jou als mens en wat je bezig houdt gedurende de week. Daarnaast bieden wij de mogelijkheid om uitgebreid met jou in de sportzaal aan de slag te gaan, zodat je weer pijnvrij door het leven kunt gaan en voortaan zelf weet hoe je heupklachten te lijf kunt gaan!

ToThePoint Therapie werkt vanaf drie locaties in Nederland. Wij hebben een praktijk in Tiel, Zaltbommel en Geldermalsen.

Afspraak inplannen?
Bel 088-182 55 19 voor het maken van een afspraak of vul het formulier in

Afspraak maken

Behandelvorm
Locatie
Locatie
Locatie
Locatie