Van maandag tot en met vrijdag tussen 09:00 en 13:00 telefonisch bereikbaar, afspraken kunnen snel online worden gemaakt

Een blessure moet je ook weer ‘afleren’.

“Wanneer een spier door een blessure een tijdje ‘niet meedoet’, gebeuren er twee dingen. De spier zelf wordt steeds zwakker, omdat de spier niet meer automatisch wordt gebruikt. Want, omdat het lichaam pijn wil vermijden, gaan andere spieren, voor zover mogelijk, de benodigde kracht voor een beweging overnemen. Dat heeft invloed op de houding, de beweging zelf, en gaat op den duur bij andere spieren weer (overbelastings)problemen veroorzaken.”

“In een aantal gevallen moeten we goed zoeken voordat we de werkelijke oorzaak van een pijnklacht kunnen vaststellen. Het is soms wel twee of meer stappen terug in de ‘blessuregeschiedenis’ om aan te wijzen waar het begin is. Op basis daarvan spreken we een behandelplan af. De oorspronkelijke blessure, maar ook de ‘vervolgblessures’, worden stuk voor stuk behandeld. We maken daarbij gebruik van manuele therapie, shockwavetherapie en / of dry-needling. “

“Tijdens het herstelproces is het zaak om, behalve aan herstel van de blessure, ook te werken aan het herstel van de oorspronkelijke conditie en kracht van de geblesseerde spieren. De vaak al ‘gewoon gevonden’ en geautomatiseerde compensatiehouding en bewegingen moeten weer afgeleerd worden. En door specifieke trainingen moeten de spieren sterk genoeg worden en weer leren automatisch, hun normale rol te vervullen.”

“Speciaal voor dit onderdeel in het herstelproces, organiseren wij Physio trainingen. Tijdens training in groepjes van maximaal 4 personen, gaan we doelgericht op jouw blessure aan het werk. Met specifieke oefeningen. Zodat je na een tijdje weer automatisch ‘gewoon’ kan bewegen. Pijnloos.