Van maandag tot en met vrijdag tussen 09:00 en 13:00 telefonisch bereikbaar, afspraken kunnen snel online worden gemaakt

Dry needling behandeling

Zoek je naar een effectieve manier om af te rekenen met hardnekkige spierpijn? Dry needling therapie biedt uitkomst. Deze behandelmethode richt zich op het aanpakken van triggerpoints in de spieren door middel van een dunne acupunctuurnaald. Waarom is dry needling een effectieve methode en wat is het verschil tussen dry needling en acupunctuur? Lees het in dit artikel

Wat is dry needling?

Dry needling, een techniek waarbij gebruik wordt gemaakt van een flinterdunne acupunctuurnaald en biedt een snelle en langdurige oplossing voor spierspanning. In tegenstelling tot acupunctuur, waarbij naalden gericht zijn op het herstellen van de energiebalans in het lichaam, focust dry needling zich op specifieke punten in de spieren: de zogenaamde triggerpoints.

Hoe werkt dry needling?

Bij dry needling therapie wordt er met een speciale naald precies in het triggerpoint geprikt. Dit zorgt voor een korte aanspanning van de spier, gevolgd door een onmiddellijke ontspanning. Hoewel de behandeling soms als een lichte ‘kramp’ kan worden ervaren, leidt het over het algemeen tot een snelle verlichting van de spierspanning en verbetering van de bewegingsvrijheid.

Wat is het verschil tussen dry needling en acupunctuur?

Het is belangrijk om te begrijpen dat dry needling significant verschilt van acupunctuur. Waar acupunctuur meerdere naalden gebruikt en zich richt op de energiestromen in het lichaam, is dry needling meer gefocust op specifiek spierknopen. Het richt zich op de behandeling van myofasciale pijn en spierdisfuncties door direct in de triggerpoints te prikken.

Ervaringen met dry needling

Veel van onze cliënten bij ToThePoint Therapie hebben positieve ervaringen met dry needling. Het is effectief gebleken bij de behandeling van CANS-klachten en andere spiergerelateerde pijn. Onze therapeuten, gespecialiseerd in dry needling, bieden behandelingen aan die gericht zijn op het bevorderen van herstel en het verminderen van pijn.

Veelgestelde vragen over dry needling

  • Is dry needling pijnlijk? Hoewel de behandeling als licht oncomfortabel kan worden ervaren wanneer het triggerpoint wordt aangeprikt, is de pijn over het algemeen van korte duur.
  • Hoe vaak is dry needling nodig? De frequentie van de behandelingen varieert per individu, afhankelijk van de ernst en aard van de klachten.
  • Zijn er bijwerkingen? Net als bij elke behandeling kunnen er bij dry needling bijwerkingen optreden, maar deze zijn meestal mild en van korte duur. Het kan beurs aanvoelen en soms kun je het gevoel van spierpijn ervaren, maar dit is dus voor een korte duur. Je merkt dat je daarna veel soepeler kunt bewegen en met minder of geen pijn een oefening kunt uitvoeren.

Afspraak maken

Behandelvorm
Locatie
Locatie
Locatie
Locatie