Dry needling behandeling

Op zoek naar een dry needling behandeling? Wetenschappelijk onderzoek, maar vooral de ervaringen van patiënten laten zien dat triggerpointtherapie, en dan met name dry needling, een enorm effectieve behandelmethode is bij veel lichamelijke pijnklachten. Door middel van een speciale techniek worden de triggerpoints in de spieren aangeprikt en raken op die manier snel en langdurig ontspannen. Dry needling gebruikt een ‘droge’ (dry) acupunctuurnaald en er wordt dus geen vloeistof in de spier gespoten.

Dry needling therapie is niet hetzelfde als acupunctuur

Bij acupunctuur worden vaak oppervlakkig meerdere naalden in het lichaam gezet, die daar enige tijd blijven zitten en invloed hebben op de ’energie’ in het lichaam. Dry needling gebruikt meestal één naald, waarmee kortdurend de spier wordt geprikkeld. Dry needling werkt op specifieke punten zgn: ‘triggerpoints’ en is geen ‘energie’ behandeling.

Hoe voelt dry needling therapie aan?

Het inbrengen van het naaldje voelt u bijna niet. Als het juiste triggerpoint aangeprikt wordt, spant de spier zich even kort aan. Dat geeft een soort ‘kramp’ gevoel. Daarna ontspant de spier zich meestal direct en kunt u gemakkelijker bewegen. Vaak voelt het behandelde gedeelte wel wat vermoeid / stijf aan, maar dat is meestal van korte duur. U krijgt oefeningen en gerichte adviezen mee om de verbeterde situatie bij te kunnen houden.

Dry needling ervaringen

Bij ToThePoint Therapie zijn we gespecialiseerd in onder andere dry needling behandelingen. Onze fysiotherapeuten en osteopaten hebben veel ervaring met dry needling en behandelen op deze manier de meeste CANS klachten. Heeft u klachten? Boek dan een intake om uw situatie te bespreken en samen een behandelplan op te stellen.