Van maandag tot en met vrijdag tussen 09:00 en 13:00 telefonisch bereikbaar, afspraken kunnen snel online worden gemaakt

Artrose? Daar kan je best verder mee…

De diagnose is Artrose. Slijtage, bijvoorbeeld van de knie. De oplossing is dan niet, “Ik blijf zitten, want dan slijt mijn knie niet verder.” Er is nog volop kans om de mobiliteit te verbeteren en de pijn te verminderen. Bij een knieprothese komt soms een hardnekkige zwelling rondom de nieuwe knie voor. Ook daaraan kan nog veel worden gedaan.

Slijtage van de knieën komt vaak voor. Bij een versleten knie kijken we tijdens de intake heel nauwkeurig naar de ‘omliggende’ spieren en gewrichten. De enkel, de heup en de rug. Vaak is door de steeds sterker wordende pijn een compenserende houding of compenserend bewegen ontstaan. Vaak ben je minder gaan bewegen, daardoor zijn de spieren minder sterk geworden. Dat veroorzaakt verandering van de belastingas van de knie. Van netjes over het midden van de knie naar de buitenkant. En die scheve drukverdeling veroorzaakt weer extra slijtage, meer pijn en soms een opgezette knie.

Dat komt ook voor bij mensen die een nieuwe knie hebben gekregen. Wanneer de belastingas, door verzwakking van omliggende spieren en gewrichten, niet meer optimaal is blijft soms een ‘onverklaarbare’ zwelling rond de geholpen knie. En die pijn en daardoor immobiliteit kan positief worden verbeterd.

Samen met jou werken we aan de versterking van de omliggende spieren van de gewrichten rondom de knie. En van het zogenaamde ‘kniekorset’ rondom het kniegewricht. Zo manipuleren we de belastingas in de knie weer naar midden. Daardoor ontstaat een betere drukverdeling in de knie. Er ontstaat weer een betere smering van de gewrichten. De pijn neemt af, de zwelling om de knie vermindert. De mobiliteit verbetert en als het om een knieprothese gaat, de levensduur van de prothese wordt verlengd.

Afspraak maken

Behandelvorm
Locatie
Locatie
Locatie
Locatie